lauantai 8. elokuuta 2009

Akvaariossa

Tänään on ollut ihan huippukiva päivä. Haiviikon innoittamana me päätettiin mennä katsomaan niitä ihan livenä Houstonin Aquariumiin, joka sijaitsee Downtownissa.
Ja nyt minäkin oon ottanut ensiaskeleeni paikallisen julkisen liikenteen käyttäjänä, kun jätettiin auto kotiin. Täällähän tosiaan kulkee bussien lisäksi yksi ratikkalinja Main Streetia pitkin, eikä muuta. Esimerkiksi normaalisti suurkaupungeissa yleinen metro puuttuu täältä kokonaan. Hinta julkisilla matkustettaessa on varsin edullinen, $1.25 (vrt. Turun bussin kertalippu €2.50). Vaihtaa saa kahden tunnin ajan niin kauan kun menee samaan suuntaan (paluumatka siis maksaa uudelleen, vaikka sen tekisi kahden tunnin sisällä), mutta ainoastaan jos maksun suorittaa ladattavalla Q-kortilla. Käteislippuihin ei vaihto-oikeus kuulu, mutta käytäntöä ollaan ehkä muuttamassa, sillä täällä epäillään syrjiikö se köyhempää väestöä jolla ei ole välttämättä mahdollisuutta ostaa korttia johon ladataan useamman matkan hinta kerrallaan. Ja koska syrjiähän ei täällä missään nimessä ketään saa, on juttu oikeasti yllättävänkin vakava. Mun mielestä on lähinnä vaan outoa että eri lipuilla on eri käytäntö, kun kerran hinta on kuitenkin sama.

Matka sujui kuitenkin oikein hyvin, ensin bussi numero nelosella ja sitten sillä ratikalla. Ratikkapysäkiltä olikin vain muutaman korttelin kävelymatka Akvaariolle, mutta matkalle mahtui mm. tällainen hauska taideteos.
Myös maisemat oli aikas hienot, kuvassa Buffalo Bayou (ja nuo rumat metallihässäkät oikealla on George Bush monumentti...).
Akvaariossa oli luonnollisesti kaloja.
Nää on piraijoita.
Ja sit siellä oli muitakin viidakosta mahdollisesti löytyviä juttuja, kuten ainakin yksi tarantella ja hirmu valtaisa käärme.
Sekä alligaattoreita.
Ja valkoisia tiikereitä!!
Haikaloja ei juurikaan varsinaisessa näyttelyssä näkynyt, mutta niitä varten oli ihan oma Shark Voyage. Pieni juna (johon jonottaminen kesti muuten varmaan puoli tuntia), jolla huristellaan haitten kotiin, ja siellä sitten juna pysähtyy useaksi minuutiksi ja nauhoite kertoo että minkä merkkisiä haita sitä siinä katsellaan. Junakiskot menee tunnelina altaan läpi, joten hait sitten uiskentelevat ympärillä ja ylikin. Vähän kuin Linnanmäen Sea Lifessa, missä saa kävellä haialtaan "läpi" (ihan paras juttu siellä!).
Alueella on myös muita huvituksia, kuten kaveri joka juonsi ohjelmaa ja viihdettä keskusaukiolla (esim. vesipallonheittokilpailu) ja aina haijunan palatessa lähtöasemalle houkutteli matkustajat pitämään mekkalaa ja ampui sitten vesipyssyllä, kun ääntä ei koskaan lähtenyt tarpeeksi. Vesi oli kylmää ja virkistävää, päivä kun oli kuuma ja tukala... Myös pari laitetta löytyi, merieläinaiheinen karuselli ja maailmanpyörä, joka oli ainoa laite mihin mekin sitten kivuttiin mukaan. Sieltäkin räpsittiin vähän kuva-aineistoa, tässä downtownin pilvenpiirtäjiä.
Ja vähän muuta maisemaa.
Maailmanpyöräkierroksen jälkeen mentiin vielä uudestaan akvaarioon sisälle, koska siellä oli yksi juttu mikä piti kokeilla vielä uudestaan ennen kotimatkaa. Iso pyöreä allas, jossa oli rauskuja ja bamboo haita, ja niitä sai silittää! Olivat kuulemma oikein ystävällisiä, rauhallisia ja nauttivat huomiosta, kertoi eräs henkilökunnan jäsenistä. Ja mehän tietysti silitettiin, ja tultiin vielä tosiaan lopuksi silittämään uudestaan.
Ilmiselvästi ne oikeasti tykkäsivät, koska kerran reunoille ihmisten luo hakeutuivat. (Muutama huomioon kyllästynyt pysytteli keskellä, mihin ei tietenkään kukaan yltänyt koskemaan.) Yksi rausku yritti kiivetä altaan reunaa pitkin melkein ylös asti, kun ei muuten meinannut saada riittävästi hellyyttä. Rausku on muuten varsin pehmeä ja nukkainen, kun taas hain iho on suht karhea. Tämä kokemus yksin olisi riittänyt takaamaan loistopäivän!

8 kommenttia:

Eelis kirjoitti...

wau...mahtavaa..

Andy kirjoitti...

Niin meistäkin. :)

-_Iitu_- kirjoitti...

Moi, ihan sika hienoo! Tyypit vaa niinku silittelee jotain haita siel... Mäki haluun!!!!! Eiks pelottanu yhtää et ne puree tai jotai?!

Kun puhuit sea lifest ni tuli vaa mielee et olin eile (10.8) Lintsil. Esa vei mut ja Eetun ja Jennan ja Johanneksen sinne. Oli ihan mahtavaa!!! Mentiin sinne aluks oottaa Rakettii et se avataa ja sit päästii melkein heti siihen uuteen Salamaan! Siihen kannattaa jonottaa!! Se ontosi hauska. Sehän pyörii painovoiman mukaan. En huomannu yhtä määkee siinä, mikä lähti mun vierest ja kiljahdin ku pelästyin ssitä, et lähdin kylki edellä mäkee alas..................

No ei enää kauaa ku tullaan ja sit haluun tonne!!!!!!!!!!!!!!!
Siihen asti TERE!!!1

Andy kirjoitti...

Se henkilökunnan tyttö kertoi ettei ne hait ole koskaan vielä purrut ketään. Mut ihan varmuuden vuoksi niitä piti kohdella hellästi ja rauhallisesti, eikä esim. vetää pyrstöstä tai mitään.

mama kirjoitti...

ja oishan sekin aika siisti tarina, ku vois näyttää käden selkämykses olevaa arpee (tai puuttuvaa sormee, ihan miten vaan) ja kertoo, et siitä se hai näykkäs. sais meinaan katu-uskottavuutta ihan kybällä. 8-)

all hail the shark.

Andy kirjoitti...

Niinpä. Riski oli siis hyötyihin nähden minimaalinen. Hait on huippuja.

rauni kirjoitti...

Tahtoo kassa silittää haita, rauskusta en tietdä, mutta ettei sille tuu paha mieli niin kai sitäkin.

Andy kirjoitti...

Kyllä rauskuakin pitää. Se on eri jännän tuntuinen. :)