maanantai 24. elokuuta 2009

Vieraiden neljäs päivä

Päivä alkoi varsin traumatisoivasti, kun Ville löysi astianpesukoneesta torakan. Mutta ei siitä sen enempää, vaan hypätään suoraan kivampiin asioihin. Ajeltiin nimittäin tänään tutustumaan NASA:n ihmeelliseen maailmaan. Tällä kertaa en juurikaan napsinut kuvia, mutta meidän edellisen vierailun otoksia näkee täältä. Opastettu kierros varsinaisessa Space Centerissä oli jälleen erinomainen ja myös meille oli uutta nähtävää. Viimeksi meidät nimittäin päästettiin sinne tällä hetkellä käytössä olevaan ohjauskeskukseen kun silloin ei ollut yhtään lentoa työn alla. Tänään tutustuttiin sitten siihen aitoon ja alkuperäiseen huoneeseen, josta mm. kaikki Apollo-lennot on ohjattu. Onpa kiva että ollaan nyt nähty molemmat!

Harmillinen takaisku oli se, että lähestyvän huonon sään vuoksi kierros piti keskeyttää ennenaikaisesti, joten rakettipuisto jäi näkemättä. Tai ajeli meidän kiertoajelujuna siitä ohi, mutta ei se ole sama asia. Vaan ei voi mitään, opas teki varmasti harkitun päätöksen, vaikkei myrsky sitten lopulta kohdalle osunutkaan.

Sanoin etten juurikaan napsinut kuvia, mutta vähän kumminkin. Siellä oli nimittäin sellainen erikoisnäyttely mitä ei viimeksi ollut, Cinema of George Lucas. Piti sisällään mm. esineitä Lucasin henkilökohtaisesta kokoelmasta ja Space Centerissä kun ollaan, suurin huomio oli tietenkin Tähtien sodalla. Tässä pari tuttua hahmoa.
Ja ihkaoikea autenttinen valomiekka!
NASA on kyllä ihan maailman paras paikka ja siellä saa ihan kevyesti kulumaan koko päivän. Ja niinhän siinä meillekin kävi, ettei erityistä iltaohjelmaa enää kaivattu (tai olisi edes jaksettu...). Huomenna sitten taas virkeänä uusiin seikkailuihin.

Ps. Ville sai vihdoinkin lounaalla ruksittua koemaistelulistaltaan sen kaipaamansa root beerin yli. Oli muuten ihan tosi pahaa, ei tarvi kyllä kotiin tuommoista hankkia...

5 kommenttia:

sirpa kirjoitti...

Olen sanaton... päästäänkö mekin sinne??? pakko!! ja odotas kun näytän Eelikselle tuon kuvan... ja vielä aito valomiekka...
Vaikka niistä ikärajoista olenkin yrittänyt pitää kiinni niin myönnettävä on, että meidän poika on kyllä nähnyt Star Wars elokuvat ja on aika fani.....ei ne nyt niin pahoja ole. Eihän se lokakuu enää kaukana ole.. eihän.. Ollille ja Riitalle terveisiä perässä hiihtäjiltä..

Andy kirjoitti...

NASA kuuluu tietenkin teidänkin vierailuun, mutta valitettavasti tuo erikoisnäyttely loppuu jo kahden viikon päästä. :(

rauni kirjoitti...

Kyllä siellä varmasti mielenkiintoista katsottavaa meillekin löytyy, vaiia valomiekka ei nähtäiskään. Meiltäkin terveisiä, jos vaan ehdit sanoa. On niin kiireisen kuuloinen tuo teidän ohjelmanne siellä, että hengästyy jo lukiessa.

rauni kirjoitti...

Ai niin oliko se torakka edes tullut puhtaaksi siellä koneessa???

Andy kirjoitti...

Varmasti löytyy ohjelmaa ja hienoa nähtävää vielä lokakuussakin. Torakasta en halua keskustella enempää...