perjantai 21. elokuuta 2009

Vieraiden eka päivä

Kuten eilen jo kerroinkin, tänään vietiin visitorit katsastamaan Ricen yliopiston kampusaluetta. Minä toimin turistioppaana Villen suunnatessa vielä töihin. Viimeinen päivä ennen lomaa, joten piti saada asiat silleen kuntoon että pärjäävät siellä viikon ilman meidän sankaria...

Me kierreltiin Ollin ja Riittan kanssa ensin vähän päärakennuksen tuntumassa, mistä löytyy mm. William Marsh Ricen patsas. Se oli tämän kaverin ajatus perustaa Houstoniin omaa nimeään kantava instituutti korkeampaa oppimista varten, mutta rakennustöitä ei saanut aloittaa ennen hänen kuolemaansa. Kauppamiehenä miljoonaomaisuuden tehnyt Rice testamenttasi likitulkoon koko omaisuutensa tälle instituutille, josta sittemmin kehkeytyi Ricen yliopisto.
Yksityisestä yliopistosta kun on kyse, jokainen rakennus on jonkun avokätisen lahjoittajan mukaan nimetty. Jopa puiden juurilla on laatat joissa kerrotaan kenen varoilla juuri tämä kyseinen puu on maahan lykätty. Seuraavaksi kiertokäynnissä suunnattiin sitten herra Fondrenin mukaan nimettyyn kirjastoon (näkkyypi vähän tuossa ylemmässä kuvassa patsaan takana). Minulla on Ricen henkilökortti, joten sain ujutettua Ollin ja Riittan sisään vierainani. Kavereilla on ihan täpärän komea kirjasto, jossa on seinillä mielettömän hupaisaa taidetta. Yleisesti en katso kirjojen "tärvelyä" hyvällä, mutta nämä ovat niin hauskoja etten voi olla niistä pitämättä.
Kirjaston vahtimestari kertoi että jos William Ricen tarina kiinnostaa, löytyy kirjastosta aihetta käsittelevä elokuva. Pengottiin se esiin ja katsottiin läpi kirjaston katseluhuoneessa. Oli muuten mielenkiintoinen tapaus! Rice murhattiin palvelijansa ja erään korkkiruuvikieron asianajajan toimesta, koska nämä halusivat rahat itselleen väärennettyään uuden testamentin. Onneksi eräs James Baker, jonka Rice oli nimennyt instituuttinsa johtajaksi, pysyi kovana ja onnistui todistamaan että huijareita olivat. Yliopistolta löytyykin myös Bakerin nimeä kantava pytinki, se on tuo tuolla suihkulähteen takana.
Pyörittiin vielä hetki yliopiston kirjakaupassa, missä paikalliseen tyyliin löytyy myös kaikenlaista muuta sälää Ricen pöllölogolla varusteltuna. Suurin valikoima on ehdottomasti vaatteita ja Olli ostikin itselleen hienon t-paidan. Ville liittyi meidän seuraan lounaalla, jonka jälkeen saatiin esittelykierros niiden uusissa tiloissa, mistä se on täällä jo kertonutkin.

Viimeisenä työpäivänä ennen lomaa (etenkin kun on perjantai) saa olla vähän laiska, joten Ville livisti töistä esittelykierroksen jälkeen. Ajeltiin kampuksen lähellä olevaan Rice Villageen vähän kauppoja kiertelemään, mutta mitään ei tarttunut matkaan. Tarkoitus oli käydä vähän kämpillä lepäilemässä ja suunnata sitten illalla Millerin ulkoilmateatteriin kuuntelemaan jazzia, mutta sade ja ukkonen sotki suunnitelmat. Onneksi ehdittiin just alta pois, kun sitä vettä tuli sitten melkoisella paineella suunnilleen koko illan. Toivottavasti huomiseksi sais parempaa säätä, kun ollaan menossa sitä futista katsomaan.

Ei kommentteja: