sunnuntai 9. elokuuta 2009

Toimintahöttö

Tämän sunnuntain leffaksi valikoitui G.I. Joe: The Rise of Cobra, mikä oli kyllä varsinainen toimintahöttö, mutta hirmu viihdyttävä sellainen. Pöljä juoni ja paljon erikoistehosteita, mutta ei tullut aika pitkäksi. Minä oon aina puolustanut puhtaita viihde-elokuvia, ei siinä ole mitään pahaa että tehdään elokuva jonka ainoa tarkoitus on eskapismi. Ei kaikessa tarvitse olla sitä suurempaa sanomaa, vaikka luonnollisesti itsekin pidän "parempina" elokuvina niitä jotka herättää ajatuksia. G.I. Joe ei herättänyt, vaan viihdytti. Eikä se juuri muuhun pyrkinytkään. Chroniclen arvostelussa todettiin että elokuvassa on nättejä ihmisiä ja ne pari muuta, jotka korvaavat nätteyden puutteen tekemällä hienoja juttuja miekoilla. Ja voi pojat mutta joo, miekkakaverit oli paljon siistimpiä!

Leffan jälkeen kierrettiin parikin isoa kenkäkauppaa ja useiden epäonnistumisten jälkeen Ville sai vihdoinkin uudet kesäkenkänsä. Minä sen sijaan menin aivan sekaisin runsaudenpulassani. Voisko joku kanssakenkäfriikki tulla makutuomaroimaan mulle popoja? Joku sellainen joka ei koko ajan muistuta, etten varsinaisesti tarvitse uusia kenkiä?

Kerrottakoon vielä että päivän lehden lukeminen on kyllä niin mieltäylentävää puuhaa joskus. Tänään oli uutinen 14-vuotiaasta pojasta, joka oli ampunut 22-vuotiasta siskopuoltaan kymmenen kertaa päähän tämän nukkuessa sohvalla. Ovat kuulemma pojan oman lausunnon mukaan aiemmin olleet ihan parhaita ystäviä, mutta poika sattui näkemään unta missä heille tuli iso riita ja joutui siitä raivon valtaan. Onneksi jokaiselta löytyy se oma perustuslain suojelema ase, jolla voi sitten kostaa sille ilkeälle tyypille joka unessa oli vähän kurja...

2 kommenttia:

mama kirjoitti...

no jos on juoni pöljä ni sithän se vastaa niitten alkuperästen lelujen pohjalta tehtyi sarjakuvii vallan mainiosti. ne meinaan on just semmosta "saippuaooppera kohtaa asehullun päiväunet" -höttöö. ja mähän sen tiedän, ku satun omistaan täydellisen kokoelman suomessa julkaistui g.i. joe -lehtii. tai niin, nehän julkastiin tääl nimel "action force", syystä jonka taustal on tod.näk. jonkulainen mielenhäiriö...

kai leffas sentään on joku romanttinen juonikuvioki? lehdis meinaan oli aikas lailla sitäki puolta, aina isompien tappelujen välis. eikä kissatappeluista tietookaan, vaan ne muijatki mätki ja ampu toisiaan ihan kiitettävästi. tasa-arvoisuutta! 8-)

meinaakko muuten, et unien perusteel ei saa arvioida ihmisten älykkyyttä/tyhmyyttä? *kröhöm* katana? *g*

Andy kirjoitti...

Niin, mun käsittääkseni G.I. Joe nimeä ei käytetty missään Jenkkilän ulkopuolella. Ja oon edelleen sitä mieltä, että jos joku näkee unta missä joku käyttäytyy typerästi, kertoo se enemmän sen unen näkijän älykkyydestä. Senhän päästä ne idioottimaiset ajatukset on lähtöisin... ;)