lauantai 15. elokuuta 2009

Meidän päivä

Käytiin tänään katsomassa eilen ensi-iltaan tullut District 9. Oli muuten mielenkiintoisin ja ajatuksia herättävin scifi-elokuva pitkään aikaan. Meidän uteliaisuus heräsi jo heti kun nähtiin traileri ensimmäistä kertaa, koska virkistävänä poikkeuksena sen jälkeen ei tiennyt elokuvan koko juonta jo valmiiksi. Oli harvinaista herkkua päästä katsomaan elokuvaa, josta ei oikeasti tiennyt juuri mitään, suurpiirteistä lähtöasetelmaa lukuunottamatta. Ja jos meiltä kysytään, juuri niin District 9 pitäisikin nähdä. Sen verran kerrottakoon, että elokuva oli anteeksipyytelemättömän raadollinen ja onnistui vakuuttamaan uskottavuudellaan. Suositellaan kyllä ehdottomasti kaikille scifi-elokuvia sietäville, joskin herkkänahkaisille sillä varoituksella että paikoittain meno saattaa yltyä ahdistavaksi. Enempää ei kerrota, enkä suosittele elokuvaa katsomaan haluavia enempää etukäteen selvittämäänkään.

Leffan jälkeen mentiin vähän ostoksille ja Walmartista tarttui mukaan Watchmenin DVD, mikä onkin ollut tarkoitus hankkia siitä asti kun se julkaistiin. Yllätys oli suuri, kun kotelosta löytyi koodi, jolla leffan voi ladata ilmaiseksi myös iTunesista. No, minähän latasin ja siirsin uudelle iPod touchille, johon muuten olen aivan täysin ihastunut. Ja nyt vimpaimelta löytyy siis vielä huippuhyvä leffakin, jota voi katsoa koska tahansa missä tahansa jos tulee tylsää. Näyttö nyt ei ole suuren suuri, mutta onhan tää nyt silti aika hienoa.

Lopuksi käytiin vielä Ikeassa, koska ollaan jo jonkin aikaa tuumailtu että työhuoneeseen olis kiva saada pieni kirjahylly. Samalla saatiin Ikean klassikkolihapullia ja perunamuusia, mikä on kyllä oikeasti aika hyvää. Oikein hyvä kirjahyllykin löytyi. Eihän tuo nyt maailman hienoin ole, mutta ihan kohtuullinen kumminkin. Eikä hintakaan huimannut päätä, joten mukaan vaan. Kasattiin se tuossa lauantai-illan puhteeksi ja iskettiin muutama kirjakin valmiiseen hyllyyn. Aakkosjärjestykseen, tietenkin. Mä en vaan voi elää sen kanssa muuten...

4 kommenttia:

mama kirjoitti...

district 9 lisätty leffalistaan, check. 8-)

mekin käytiin eilen petun kans ikeas, joskin me tyydyttiin kahvitteluun syömisen sijaan. jonka jälkeen tulikin pienoinen kriisitilanne, ku sieltähän ei taho päästä pois muuten ku kävelemäl koko alakerran läpi. ja ku tarkotus oli vaan pistäytyy ulkona ja tsekata sitten vasta alakerran tarjonta, ni pikkasen otti kupoliin. etenkin, ku kaikki muutki ihmiset oli päättäny lähtee ikeaan just samana päivänä. noh, se sentään lohdutti hiukan, et päästiin testaan uudehkoi itsepalvelukassoi, jotka osottautu varsin käteviks ja nopeiks.

muissa uutisissa: zen on palannut ruohonleikkuuseen! mikä on erinomasen hyvä asia, rupes meinaan ottaan jo pattiin, ku ei voinu nauttii lempipuutarha-aktivitiitistaan (lempi - ainoo, sama asia...). hetkellinen zenin puute johtui taas siitä, et sisäpihan leikkaamiseen tarkotettu sähkönen ruohonleikkuri on jo jonkun aikaa tehny semmosta dementikko-parturimaista jälkee. eli suomeks ei leikannu nimekskään. täs vaihees pitäs varmaan mainita, et porukoil on kaks muutakin ruohonleikkurii, mut toinen niistä on myöskin vähemmän terävä sähköleikkuri ja toinen upeesti leikkaava itsevetävä vempain, joka ei vaan mahu leveytensä takii sisäpihan puolel, joten mä käytän sitä vaan ulkopihal.

no, mähän ilmotin viime kerral äiteel, et tää sisäpihan leikkauspalvelu meni muuten just ny lakkoon, jossei tilanteeseen saada parannusta. mistä johtuen äitee kysy täs päivänä muutamana, et pitäskö sitä sit käydä hankkiis uus ruohonleikkuri, jonka seurauksen porukoitten talliin ilmesty upouusi viking! tai no, eihän se talliin menny, ku pitihän sitä heti päästä testaan... tuli sit leikattuu molemmat pihat kahteen kertaan, eka 75 millisiks ja sit 27 millisiks. mitä äitee sano mielipuoliseks. vaik ei sil kyl mun mielest oo mitään varaa puhuu, sehän se omistaa neljä ruohonleikkurii! sit se kehtas viä nauraa, et ei ookkaan ennen nähny kenenkään juttelevan leikkuril samal ku pesee sitä käytön jälkeen. ilkee ihminen...

kato, tuli taas vähän avauduttuu. ja viäl äärimmäisen epäkiinnostavast aiheest. no, sitä sattuu. etenki mulle. 8-)

Andy kirjoitti...

Ei se mitään, kyllä saa avautua. Etenkin kun mä tiedän mitä ruohonleikkaus sulle merkitsee... ;)

rauni kirjoitti...

Forssan Lehtikin noteerasi tänäaaamuna tuon elokuvan, ei niinlkään sisältöä kuin sen, mietn se on tehty halvalla ja kerää suuria katsojalukuja ja voittoja.

Andy kirjoitti...

Kaikki on niin suhteellista, mutta verrattuna noin niinkun yleensä Hollywoodin budjetteihin onhan se 30 miljoonaa dollaria suht vähän... ;)