lauantai 29. elokuuta 2009

Vierailevat tähdet kertovat

Vieraskylässä Houstonissa

On ollut ihana odotuksen täyttymys saada vierailla Tarjan ja Villen luona, asua heidän tuhannessa neliössään ja aistia heidän nuoren elämänsä riemuja ja yhdessäolon onnea. Vaikka vieraat yleensä alkavat olla rasitteeksi viimeistään kolmantena päivänä, niin meidän ei ole annettu kokea sitä. Sen sijaan olemme jakaneet lukemattomat matkat ja opastusten annit niin, että asioita on tulvinut väliin jopa ääriä myöden. Matkaoppaana toiminut historian proffa vielä lisäsi tiedon määrää ylenpalttisesti opastaessaan meitä tavattoman syvällisesti läpi Houstonin historian ja sen lukuisten elinkerrosten.

Samanmoisia yllättävän vavahduttavia kokemuksia olivat NASA Space Centerin ihmiskasvoiset kertomukset ihmiskunnan pyrkimyksistä ja uhrauksista uuden löytämiseen. Asioiden syvyyttä toi esiin myös yliopistolla katsottu filmi sen perustajan William Ricen murhasta ja perinnön kohtalosta sekä kiertävä Terracotta Warriors –näyttely luonnonhistorian museossa.

Terveydenhuollon edustajina emme voi olla ihailematta Texas Medical Centeriä – maailman suurinta terveydenhuoltoalan kertymää, jossa työskentelee yli 75.000 ihmistä ja jossa hoidetaan yli 5,5 miljoonaa potilasta vuosittain. Itsenäiset sairaalat ja opinahjot ovat toinen toistaan modernimpia. Meilläkin tulisi sairaaloiden jatkuvien saneerausten sijaan rakentaa kokonaan uusia yksikköjä nykyajan tarpeita vastaamaan.

Toisenmoinen riemun lähde oli sukellus Galvestonin akvaarioon. Siellä kaikki on hoidettu niin esimerkillisesti ja esillä on talon korkuisia vesialtaita mahtavine korallipuutarhoineen, haineen, rauskuineen ja kilppareineen. Nämä elävät olivat totisesti omassa elementissään kun sen sijaan eläintarhan eläimet ovat läkähdyksissä tähän vuodenaikaan porottavaan kuumuuteen.

Asuinalueen tuntemukseen ovat tuoneet lisävivahteen esteettiset aamukävelyt. Niillä on riittänyt kauneutta ja kodikkuutta fantastisten omakotitalojen, niiden pihojen ja puistokatujen kaunis huolenpito. Ympäristö on niin vihreää sen eri sävyissä johtuen jatkuvasta kosteudesta. Kaikki on myös erittäin siistiä ja turvallisen oloista – ihmiset toivottavat meillekin ohi kulkiessaan hyvää huomenta tai mitä kuuluu.

Sylintäydellinen halauksia Tarjalle ja Villelle, on ollut ihana käydä jakamassa hetki kanssanne tämän mahtavan suurkaupungin ja yhdessäolon riemua.

Riitta ja Olli

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Olipa mukava yhteenveto kiitos, mutta se pisti meille jälkeenmeneville kirjoituspaineita:) Tervetuloa kotimaahan Riitta ja Olli.
Tuli ihan ikävä noita nuoria, mutta lokakuu lähenee onneksi.

Olli kirjoitti...

Hei Rauni,
Lokakuuhunhan ei ole kuin runsas kuukausi. Me varmaan annettiin hyvää esimakua siitä, millaista on majoittaa vieraita yli viikoksi. Tarja ja Ville sietivät meitä urhoollisesti! Teillä tulee varmasti olemaan ihanan mukavaa kun lämpötilatkaan eivät ole enää niin korkeita ja kosteuskin on siedettävämpää.
terv, Olli

marketta kirjoitti...

Olen kovin iloinen, että näytätte selvinneen vierailusta erinomaisen hyvin. Se on varmasti ollut antoisaa ja rikastuttavaa molemmille osapuolille.Meidän vuoro tulee sitten vasta talvella, mutta toivottavasti jaksatte vielä silloinkin tuoda esiin Texasin ja Houstonin parhaat puolet, ja jaksatte kuljetta meitäkin vielä kolmannen kerran samoilla kulmilla!

Andy kirjoitti...

marketta: Varmasti jaksetaan, ei huolta. Tervetuloa vaan! :)