lauantai 1. elokuuta 2009

Ruma totuus

Pohdin tuossa jokin aika sitten romanttisen komedian ennalta-arvattavuuden ongelmaa ja mainitsin ettei se oikein meidän suosikkeihin kuulu. Päätettiin kuitenkin tänään jatkaa tutkimuksia ja käytiin vaihteeksi sunnuntain sijaan lauantaina elokuvissa katsomassa The Ugly Truth. Ennalta-arvattavahan toki oli tuonkin leffan loppuratkaisu, mutta pakko myöntää että kovasti se oli hauska, huomattavasti ennakko-odotuksia parempi. Piristävä poikkeus myös siinä mielessä, ettei kyseessä ollut ihan se perinteisin lässynlää romkom, kun ei niiden oikeasti tarvitse kai ihan kaikkien olla koko perheelle sopivia?

Päivän vaihdon lisäksi rikottiin leffaperinteitä myös menemällä iltanäytökseen. Meidän lähiteatterissa päivänäytökset ennen kello neljää ovat pari dollaria halvempia ($7.50 vs. $9.50, pätee myös viikonloppuisin), joten ollaan yleensä suosittu niitä. Mutta koska päivä meni taas uima-altaalla loikoillessa, päätettiin raaskia maksaa hintavammista lipuista. Etenkin kun saatiin ilmaiset popcornit. Hankittiin nimittäin jo heti kärkeen kanta-asiakaskortti elokuvateatteriin ja tällä hetkellä pisteet riitti poppareihin, jotka upposi elokuvan kanssa ihan erinomaisesti.

8 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Eikös sulla ole itselläsikin ainakin yksi romanttinen komedia dvd:nä? Muistaakseni katsottiin se joskus ja olin aivan hämmentynyt puoliväliin leffaa asti ihan vaan siitä, että sulla oli sellainen leffa hyllyssä.

Andy kirjoitti...

Jep, Usko koetuksella. Mutta se on aidosti hauska, mitä valitettavasti hirmu suuri osa romanttisista komedioista ei ole, kun se romantiikkaosuus ilmeisesti syö sitä komediaosuutta. Joten tuostakin leffasta tykkään nimenomaan komediana, enkä niinkään romkomina, vaikka sitä se virallisesti onkin. :)

rauni kirjoitti...

Entäs muuten sellainen elokuva kuin Kalamity Jane? Eikös se kuulu tuohon kategoriaan???Muistaakseni se oli kuva jonka olemme katsoneet jopa useita kertoja.

Andy kirjoitti...

Ei Calamity Jane ole romanttinen komedia, se on musikaalilänkkäri... Loistava leffa!

mama kirjoitti...

calamity jane on ihan huippu! ja komppaan andyy, kyl se on musikaalilänkkäri, eikä mikään romkom. nih.

ei kyl löydy meikäläisen hyllystäkään ku kolme tähän kategoriaan kuuluvaa leffaa: bridget jonesit 1 & 2 ja joku niitten kans paketis ollu 'holiday', jota en oo ees kattonu. ja jos joku ikinä kehtaa väittää, et mun kestosuosikki 'a fish called wanda' on romkom, ni sit tulee nokkapokka. tai no, ainakin viiltävää kommentointia. 8-)

Andy kirjoitti...

Wandassa on kans just se, että se on riittävän hauska mennäkseen ihan vaan komediana. Siinä onkin varmaan se ratkaiseva ero, onko leffa romkom, vai komedia (joissa kuitenkin melkein kaikissa on jonkunlainen ihmissuhdejuoni mukana). Jos se on oikeasti tosi hauska, se on komedia. Jos se on vaan ok, niin romkom. Viiltävä analyysi.. :)

rauni kirjoitti...

No mulle se on komedia, se on hauska ja romanttinenkin se on joten aijon kyllä pitää pääni SE ON ROMANTTINEN KOMEDIA sanokaa mitä sanotte ;)

Andy kirjoitti...

Ok sitten. Mielipidekysymyksiähän nuo genreasiat usein on.