sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Hyvä työ

Romanttinen komedia on vaikea laji, koska sen luonteeseen kuuluu täydellinen ennalta-arvattavuus. Olkoon lähtötilanne mikä hyvänsä, päähenkilöt rakastuvat elokuvan kuluessa ja päätyvät varmuudella yhteen. Siksi onkin mitä tärkeintä että komediaosuus sentään toimii kun yllätyksellisyydellä ei voi yleisöä viihdyttää. Parin väliviikon jälkeen palasimme sunnuntaileffaperinteeseen kohtuu onnistuneen ja hauskan romanttisen komedian parissa. The Proposal ei ollut ihan huono, mutta kyllä me enemmän silti edelleen ollaan toiminta-, draama- ja scifi-elokuvien ystäviä, noin pääsääntöisesti.

Päivän hyvä työ tehtiin kuitenkin jo ennen elokuvaa. Kierrätykseen vietävää tavaraa oli nurkkiin kertynyt sen verran, että päätettiin viedä ne samalla matkalla oikeaan paikkaansa, joka sattuu olemaan sopivasti samalla suunnalla elokuvateatterin kanssa. Varsinainen kierrätys tapahtui vasta kotimatkalla leffan jälkeen, mutta mepä onnistuttiin levittämään hyvää ekosanomaa jo tavaroita autoon pakatessa. Joku naapureista nimittäin pysähtyi kysymään että ollaanko me kenties menossa niitä kierrättämään jonnekin, ja myönteisen vastauksen saatuaan tiedusteli että missäs sellainen sitten on oikein mahdollista, kun hän ei ole tällaista tietoa mistään onnistunut löytämään. Joten me sitten kierrätysekspertteinä annettiin naiselle ajo-ohjeet, ja kerrottiin vielä pyykkituvan seinältä löytyvästä kartasta, jos ei kerralla jäänyt ohjeistus mieleen. Kyllä siis osa paikallisistakin haluaa olla ekologisesti tunnollisia. Tästä kertoi myös se että paikan piha oli tällä kertaa täynnä kierrättäjien autoja kun me saavuttiin paikalle.

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Tervehdys Lunkilta. Netti toimii täälläkin joten kuulumisia voidaan lukea ja kertoa. Nyt saatte sitten lopettaa puhaltamisen tähän suuntaan lämpö ehti perille, tänä aamuna oli jo 18 ja loppuviikoksi luvattiin 28 ja yli, joten riittää jo vaativammallekin.

Andy kirjoitti...

Hei kiva että sinnekin saatte vihdoinkin vähän kesäisempää keliä!

mama kirjoitti...

nyt tekee mieli sanoo kuningaskuluttajan ekomiehen sanoin: ja niin maailma pelastuu!
ja tää ei siis ollu pottuilua, vaan ihan vilpittömästi kannatan kierrätystä. 8-)

mä oon täs pohdiskellu tota romanttista komediaa ja sen yllätyksettömyyttä ja aattelin ehottaa tämmöstä vaihtoehtoo: tuplanäytös, ekaks romko ja sit heti perään samojen hahmojen tähdittämä splätteri-kauhu! sen splätterin vois pedata vaiks seuraavasti: "10 vuotta myöhemmin, kun ylös jäänyt vessanistuin ei enää naurata... ...yössä kuuluu vain höyrypuhdistajan surina ja maaninen nauru!"

Andy kirjoitti...

Tota vois kyllä kehitellä tota ideaa... Mitä huonompi romanttinen komedia, sitä paremmin uppoaa se jälkinäytös...