maanantai 22. kesäkuuta 2009

Maanantaipalavereita

Maanantai on meidän labrassa aina palaveripäivä. Joka viikko kaksi henkilöä esittelee lyhyesti viimeaikaisia tuloksiaan ja tulevaisuuden suunnitelmiaan koko tutkimusryhmän edessä. Tarkoituksena luonnollisestikin on pitää ryhmän sisäistä tiedonkulkua yllä ja herättää keskustelua/kommentteja tutkimuksen saralta. Näin minäkin olen lyhyessä ajassa päässyt aika hyvin kärryille siitä, mitä kaikkea ryhmämme oikein puuhastelee. Oma vuoroni on jo heinäkuun puolivälissä, joten täytynee esitellä enemmän niitä suunnitelmia ja vähemmän tuloksia;-)

Edellisten lisäksi on sitten joka toinen viikko projektikohtainen palaveri proffan kanssa. Näissä tapaamisissa on tarkoitus paneutua enemmän tutkimuksen yksityiskohtiin ja konkreettisiin ongelmiin. Muutaman hyvän vinkin olenkin ko. palavereista jo saanut.

Kaikenkaikkiaan meidän ryhmässä on lähes 20 tutkijaa, joista 2/3 väitöskirjan tekijöitä ja 1/3 jo väitelleitä. Yhteishenki on hyvä, eikä kuppikuntaisuutta tunnu esiintyvän. Osittain tämä on varmaan proffankin ansiota, joka korostaa tutkijoiden yhteistyötä eikä suinkaan "kilpailuta" heitä keskenään.

4 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Tänne veneeseen kun ei tule lehtiä, blogin seuraaminen vastaa mainiosti Turun Sanomia aamukahvin (tässä tapauksessa aikaerosta johtuen itse asiassa iltasangrian)kanssa.Taidat viihtyä siellä labrassa, ainakin siltä kuulostaa. Ratisevatko rustot jo unissakin? Toivottavasti suunnitelmat muuttuvat sitten aikanaan tuloksiksi.Poikkeaako työkulttuuri paljon meikäläisestä?

Ville kirjoitti...

Kieltämättä olen viihtynyt labrassa (ja muutenkin) oikein hyvin. Mitään sen kummempaa kulttuurishokkia ei ole tullut, ja työkulttuuri on yllättävänkin samanlaista kotosuomen kanssa. Ihonvärien ja kansallisuuksien kirjo vain on paljon laajempi.

mama kirjoitti...

toihan kuulostaa vallan toimivalta systeemiltä! ...anteeksi yllättynyt äänensävy, mut omien kokemusten (ja kuulopuheiden) perusteel en ois pitäny sitä mitenkään ittestään selvänä asiana.

oothan sä jo ehtiny liittyy water cooler -kerhoon, et pysyt ajantasal kaikkien juorujen ja muiden tärkeiden asioiden suhteen? verkostoituminen on kriittistä!

Ville kirjoitti...

Tottakai juorukerhon jäsenyys piti heti ekana hommata. Tiedän mm. että meidän proffa juo kahvia solkenaan. Ja että työteho laskee heti kun proffa on poissa kaupungista. Ja että "yhteistyöprojekteissa" muitten tutkimusryhmien kanssa kaikki vetää kotiin päin.