perjantai 5. kesäkuuta 2009

Saako olla donitsi?

Tipahdin melkein tuolilta kun luin päivän lehdestä että tänään on kansallinen donitsipäivä. Mikä?! Pakkohan siihen oli perehtyä ja toden totta, kesäkuun ensimmäinen perjantai on täällä kansallinen donitsipäivä. Perinne on alkanut jo vuonna 1938 Chicagon pelastusarmeijan toimesta, tarkoituksena kerätä rahaa vähäosaisten auttamista varten laman aikana. Samalla muistettiin pelastusarmeijalaisia, jotka ensimmäisessä maailmansodassa pitivät huolen että etulinjan sotilaat saivat itsetehtyjä donitseja. Tosi kuin vesi, sopii tarkistaa jos ette usko.

Päivän kunniaksi moni normaalisti donitseja kauppaava liike jakaa niitä ilmaiseksi. Koska hei, tänään on sentään kansallinen donitsipäivä! Sovitaanko että donitsien sijaan me saadaan syödä hyvillä mielin eiliseltä jääneet kakkupalan jämät pois..?

2 kommenttia:

mama kirjoitti...

toi on näköjään joku universaali periaate, et armeija marssii munkeilla. eihän ne täälläkään sotkun tytöt (tässä kai saa tytötellä?) muuta ehi tekeen, ku munkkeja paistaan. just kuuntelin radiost juttuu siitä, ku yks tämmönen tytteli selitti aikas myhäilevään sävyyn, et kyl he on koittanu tarjota esmes banaanei, mut ne pojat tahtoo vaan munkkii. (optional dirty joke here *g*)

Andy kirjoitti...

Saako koskaan tytötellä? Banaani vs. munkki, aika jännä kilpa-asetelma...