lauantai 20. kesäkuuta 2009

Erilainen juhannus

Eilen pakattiin piknik-kamat kassiin ja suunnattiin katsastamaan paikallinen Juneteenth tapahtuma. Etukäteen oli pienoinen varaus että suhtautuuko afroamerikkalainen väestö juhlaan niin omistavasti, ettei valkoisia vieraita katsota kovin positiivisesti, mutta tämä pelon poikanen oli kyllä täysin turha. Vaikka paikalla olijoista valkoisia olikin ehkä noin alle 1%, ei kukaan katsonut nenänvartta pitkin, vaan tunnelma oli iloinen ja lämmin, kaikilla hyvä mieli.

Tapahtumassa esiintyi kolme eri musiikkiryhmää, jotka olivat kaikki erinomaisen viihdyttäviä. Ensimmäisen soulmusiikkia esittäneen laulajattaren ollessa vuorossa tunnelma oli vielä varsin rauhaisa, mutta kahden seuraavan hieman vauhdikkaampaan musiikkiin keskittyneen orkesterin esiintyessä osa yleisöstä riehaantui tanssimaankin. Ja kyllähän se pisti jalkaa itselläkin vähän vipattamaan, hyvä musiikki ja iloinen tunnelma.

Pieni tuulenvire esti kuumuutta yltymästä painostavaksi missään vaiheessa, ja auringon laskettua lämpötilakin laski sen verran että olo oli varsin miellyttävä. Kerrankaan ei ollut tippaakaan liian lämmin, mutta viileäkään ei päässyt kesähepeneistä huolimatta hiipimään. Kotiinlähdön koittaessa auton lämpömittari kuitenkin paljasti karun totuuden, lämpötila oli edelleen 30 astetta! Mitä meille on tapahtunut? Me ei enää ikinä selvitä Suomen talvesta, jos 30 astetta on just hyvä...

Pistetään vielä loppuun pieni maistiainen siitä miltä meidän mielestä illan parhaat esiintyjät kuulosti. Tämä pätkä ei kyllä ole eiliseltä, mutta kumminkin. Kyllä juhannusaattoa ihan mielellään vietti näinkin.

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Vau! On teidänkin juhannus ollut mukava, musiiki kuulosti ihan mukavalta. Kyllä tuo teidän lämmönsieto on sitten muuttunut. Kyllä sinä varmaan pystyt sieltä tultuasi saunomaaankin paremmin kuin ennen. Onnea muuten, te olette viihyneet sieellä jo kaksi kuukautta.

Andy kirjoitti...

Oli tosi kiva juhannus kyllä, pakko myöntää. Ja tosiaan, pari päivää niin tulee kaksi kuukautta täyteen. Äkkiä menee aika.

mama kirjoitti...

kuvauksen ja musiikkipätkän perusteella vaikuttaa oikeen hyvältä menolta! ei se kyl varsinaisesti yllättäny, onhan afroamerikkalaisen väestön pippalois yleensäki aikas hyvä rytmi. joo, tää on taas hirvee stereotypia, mut minkäs teet, mä oon tv-sukupolvee ja sen perusteel (ja sen ääritylsän "uskonnot isobritannias (ja vertauksena muual maailmas)" kurssin) niitten on kirkonmenotkin sen verran vauhdikkaita, et mäkin saattasin innostuu osallistuun, jos moista ois saatavil. ...siis tietty olettaen, ettei salama iskis välittömästi kirkon ovella.

Andy kirjoitti...

Oli kyllä oikeasti hyvä meno. Mä tykästyin kovastikin tuohon poppooseen mikä tuossa videollakin esiintyi.