maanantai 15. kesäkuuta 2009

Kansainvälistä toimintaa

Osallistuin tänään ensimmäisen kerran yliopiston ulkomaalaisille opiskelijoille ja tutkijoille suunnattuun kesätoimintaan. Tarkemmin sanottuna ohjelmassa oli tutustumiskäynti kampuksen urheilukeskukseen. Jostain kumman syystä olin ainoa asiasta kiinnostunut, ja niinpä minä ja yksi kansainvälisen toimiston virkailija mentiin sitten kahdestaan kiertokäynnille. Perjantain keskustelutapaamisissa virvokkeiden äärellä on kuulemma runsaampi osanotto, ja meidätkin toivotettiin tervetulleeksi.

Urheilukeskuksesta löytyi niin kuntosalia, koripallokenttää kuin uima-allastakin. Tuo viimeinen vaikutti houkuttelevimmalta, kun punttisali löytyy omasta asuntokompleksistakin. Ja me on käyty siellä sen ekan tutustumiskerran jälkeen jo monta kertaa:) Meidän uima-allas sen sijaan on sellainen kymmenisen metriä pitkä ja reilun metrin syvä. Hyvä siis virvoitteluun, muttei niinkään kuntouintiin.

Kampukselle rakennetaan parhaillaan uutta ja entistä ehompaa kuntokeskusta, joka aukeaa syyslukukauden alkaessa. Täytynee osallistua silloin uudelle tutustumiskäynnille, jos sellainen järjestetään.

7 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Ei siellä sitten montaa aktiiviliikkujaa ole. No se on kuitenkin hyvä, että sinä pidät suomen urheilumainetta korkealla.
Niillä lämpötiloilla uiminen onkin sopivaa liikuntaa.

marketta kirjoitti...

Suosittelen tosiaan osallistumista perjntaipäivän virvoketapaamisiin. Oletteko ehkä harkinneet vastaavan tapahtuman järjestämistä omallekin uima-altaallenne? Olen jotenkin käsittänyt, että amerikkalaisittain pitää vain olla aktiivinen jotta tutustuisi naapureihinsa ja työkavereihinsa.
Tarjan kuvailemat lämpötilat kyllä saattavat vähän hidastaa vauhtia.
Me täällä purjehdimme edelleen kuivalla maalla ja odottelemme uutta entistä ehompaa akselia merikissaamme. Ehdotin sille nimeksi Sisu-pussya, mutta Sepesusi ei hyväksynyt. En ymmärrä miksei. Nyt se sitten tottelee vanhaa nimeään Chiron, joka on joku tähti jossakin hyvin kaukana. Aion kuitenkin jatkaa painostusta.

Ville kirjoitti...

rauni: kyllä nämä paikalliset hullut jopa lenkkeilee kampusta ympäröivällä kävelytiellä helteestä piittaamatta. Mutta ulkomaalaiset vierailijat on sitten ilmeisesti sitäkin laiskempia;)

marketta: saatetaan me johonkin kansainvälisen toimiston rientoihin vielä osallistuakin. Esim. paikallinen baseball-ottelu yms. voisi olla hauska.

mama kirjoitti...

hyvä kuiteskin, et sä ees menit paikalle, kelle se virkailija muuten ois paikkaa esitelly? 8-)

noin paikalliseen urheilutoimintaan osallistumisen kannalta, ei sua jenkkifutis kiinnostais?

Ville kirjoitti...

Ottaiskohan joku futisjoukkue mut kisamaskotiksi? Ei musta taitais paljon olla iloa ketään taklaamassa.

mama kirjoitti...

no mut hei, eihän kaikkien tartte olla taklaajia! kyl siä kaivataan nopeita hoikkia kavereita kans, jotka pujottelee pallon kans lihasmuurin välist maaliin. ...mut jos jää niitten n. 150 kg/kpl puolustajien kasan alimmaiseks, ni se tietty saattaa kirpasta. mut mitäpä ei mies tekis maineen ja mammonan eteen?

Ville kirjoitti...

Nimen omaan. Ne kun ei varsinaisesti yritä ottaa kiinni vaan tylysti vaan hyppää päälle. Auts. Täytynee pärjätä ilman mainetta ja mammonaa...