maanantai 1. kesäkuuta 2009

Eka shekki ikinä

Meidän vuokra pitää maksaa joka kuun 1. - 3. päivä, joten kilttinä ja tunnollisena vuokralaisena kiikutin maksun toimistoon heti tänään. Samalla maksoin elämäni ensimmäistä kertaa jotain shekillä. Siis sellaisella shekillä jonka olin omin käsin kirjoittanut ikiomasta shekkivihosta. Varsin modernia rahaliikennettä nää harrastaa täällä. Näyttää kyllä siltä, että vuokra on ainoa kulu johon meidän shekkivihkoa tullaan lainkaan käyttämään, joten on se pienesti ihan hauskaakin kirjoitella shekkejä kerran kuussa.

Mitä tulee rahaliikenteeseen muuten, olen ymmärtänyt että netissä tapahtuvat maksut ovat aika uusi ilmiö näille. Moni taho sitä kuitenkin nykyisin mainostaa suositeltuna vaihtoehtona, ylistäen sen turvallisuutta. Kelpaa meille, ja esimerkiksi sähkö- ja kaapelilaskut maksetaankin netissä. Mitä tulee maksukortteihin, nämä ei hallitse siruteknologiaa. Sirun puutteesta huolimatta kortistaan ei tarvitse juuri koskaan päästää irti kun maksun aika koittaa, vaan maksupäätteet toimivat niin että asiakas itse vetää oman korttinsa laitteesta läpi. Pitää vaan olla tarkkana ja katsoa miten päin magneettiviivan kuuluu olla, niin hyvin sujuu. Koodejakaan ei kysellä, vaan maksutapahtuma kuitataan allekirjoituksella, tosin maksupäätteeseen elektronisesti perinteisemmän paperiversion sijaan. Kaikenlaista jännää.

2 kommenttia:

mama kirjoitti...

mä käytin onnellisena shekkejä n. 15-vuotiaana, ku tilasin englannista kirjoja. vähän ne pankis pudisteli päätään, et mahtaako onnistuu, mut ku shekit makso jotain 50 pennii kipale ja vaihtoehtona ollu maksumääräys tyyliin 100 kertaa enemmän, ni päätös oli helppo. ja hyvin muuten pelitti, ikinä ei ollu mitään ongelmii.

Andy kirjoitti...

Visa on rakkautta, ei ole ikävä vanhoja aikoja...