maanantai 8. kesäkuuta 2009

Bang bang

Amerikkalainen aselainsäädäntö jaksaa ihmetyttää eurooppalaisia, ja kyllä siitä puhutaan ihan jatkuvasti täälläkin. Eilisestä lehdestä luin hieman hämmästellen että lainsäädäntöä ollaan pehmentämässä. Voiko tästä vielä pehmentää?

Tänä keväänä 30 päivän ajanjaksolla 57 ihmistä kuoli joukkoammuskeluissa ympäri maata. Vuosittain reilusti yli 10000 ihmistä ammutaan, ja Jenkit onkin ihan kärkimaita mitä tulee aseista johtuviin kuolintapauksiin. NRA:n (siis tää aseintoilijoiden klubi, jossa Charlton Hestonkin vaikutti) edustajaa siteraataan artikkelissa sanomassa, että rikoksia voi tapahtua missä tahansa, ja pahan ihmisen jolla on ase voi pysäyttää ainoastaan hyvä ihminen jolla on ase. Tästä mentaliteetista johtuen:
  • Vasta hyväksytyn lain mukaan aseet on sallittuja kansallispuistoissa
  • Montanassa vuokraisännät tai hotellien omistajat eivät saa enää kieltää aseita tiloissaan
  • Texasissa hyväksyttäneen laki jonka mukaan aseet on sallittuja baareissa (Siis missä tarjoillaan myös alkoholia, hyvä yhdistelmä...)
  • South Carolinassa keskustellaan laista jonka mukaan aseet olisivat sallittuja koulujen alueilla
Täällä oli hiljattain käsittelyssä laki, joka olisi mahdollistanut piilotetun aseen kantamisen esimerkiksi yliopistokampuksilla. Siis mm. siellä missä Ville on päivittäin töissä. Tämä laki ei kuitenkaan mennyt läpi.

En mä lähtökohtaisesti vastusta ampumaharrastusta. Vois olla jopa tosi kiva joskus itsekin kokeilla, jossain ampumaradalla jonkun oikeasti osaavan ihmisen vähän avustaessa. Mutta joku järki hei sentään.

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Mutta, voiko sitä sanoa ampumaharrastukseksi jos ammuskelee vaikka koulukavereita???
Tai no, harrastuksia on niin monenlaisia!!!!!

Andy kirjoitti...

En mä ehkä ihan sitä tarkoittanutkaan...

mama kirjoitti...

niin no, suomessa kalastuslain 30§ kieltää ampuma-aseiden käytön kalastuksessa... ääripäät ovat siis hyvin edustettuina!

tää kyseinen pykälä on kyl aina hämmentäny mua: jos hauki ei käy uistimeen, ni mitä hiton apuu esmes haulikosta siinä ois? viime sunnuntaina mä sain mato-ongella puoltoista kilosen lahnan, eikä mul kyl ekana mieles ollu, et se pitäs ampuu...

Andy kirjoitti...

Sä et vaan ymmärrä kalojen ampumisen hienoutta...