tiistai 2. kesäkuuta 2009

Rokotuksia ja tuloksia

Hepatiittirokotus on nyt sitten hankittu. Tai siis melkein. Kun eihän täällä mikään ensimmäisellä yrittämällä valmiiksi tule. Yritin alunperin hankkia rokotuksen kampuksen terveysasemalta (vähän sama kuin YTHS). Toimistotäti kuitenkin ystävällisesti ilmoitti etteivät he hoida post doc -tutkijoita, ja kehotti menemään yksityiselle klinikalle. Tänään mentiin sitten ko. paikkaan. Eikä tarvinnut edes jonottaa. Hepatiitti A + B -rokote osoittautuikin olevan kolmen pistoksen sarja, joten oikeastaan rokotus tulee valmiiksi vasta joulun tietämillä. Mutta sittenpähän on suoja noin kymmeneksi vuodeksi. Kaupanpäällisiksi sain vielä amerikkalaisen rokotuskortin, jonka voin sitten aikanaan tuoda matkamuistona Suomeen.

Muutoin työt ovat lähteneet pikkuhiljaa käyntiin, ja eilen sain kunnian ensimmäisen kerran raportoida tekemisiäni pomolle. Ei se kovin pahasti kieroon katsonut, eli kai sitä sitten jotain on saatu jo aikaankin. Ainakin olen oppinut jo yhden uuden labratekniikan, jonka optimoinnissa lähiajat mukavasti kuluvatkin...

Labratyöskentelyä tuntuu välillä hidastavan, kun en löydä mistään mitään. Osittain johtuu varmasti siitä, että labra on minulle ennestään tuntematon ja on jakautunut useaan huoneeseen ja kahteen kerrokseen. Uskallan kuitenkin väittää että meillä Turussa labrat ovat siistimmät ja paremmin hoidetut. Täällä on nyt kuitenkin alettu valmistautumaan muuttoon pitämällä useita labran siivouspäiviä, joissa vanhentuneita reagensseja, laitteita jne. hävitetään. Eiköhän uusissa tiloissa sitten tule olemaan entistä organisoidumpaa (ainakin alkuun).

6 kommenttia:

rauni kirjoitti...

On mukava lukea sinunkin kuulumisiasi Ville. Mukava myös huomata, että olet päässyt työhön käsiksi.Se muuten vaikuttaa mielenkiintoiselta aiheelta. Maurikin lähettää terveisiä.

Ville kirjoitti...

Alku aina hankalaa, mutta kyllä se tästä. On kiva päästä välillä tekemään jotain ihan uutta, kun on monta vuotta pyörinyt yhden teeman ympärillä. Pysyy aivot virkeänä.

marketta kirjoitti...

Jee, suotuisassa tapauksessa rokotus on voimassa jopa 20 vuotta eli lähemmäs eläkeikääsi huomautan.Sitä tarvitaan kaikkialla matkusteltaessa muualla kuin ylihygieenisissä pohjoismaisissa hyvinvointijääkaapeissa. Olemme täällä Uudessakaupungissa askarrelleet saman ongelman kimpussa, koskapa Sepposen rokotukset olivat myös päässeet ajautumaan tilaan josta hän ei kyennyt kertomaan enää mitään. Kävimme yhteistuumin terveyskeskuksen hoitajatädillä, jossa minä kävin verestämässä muinaisia rokotustekniikan oppeja joutuesani olemaan se henkilö joka pistää kakkospiikin venereissulla sitten kuukauden päästä.
Onnea uusille töille, epäilemättä on hyväksi vaihtaa ajatusten suuntaa välillä ennen lopullista urautumista.Sehän taisi olla yksi koko reissun lähtökohdistakin vai kuinka?

Ville kirjoitti...

Huomauttaisin vain, etten minä kyllä ajatellut vielä 20 vuoden päästä jäädä eläkkeelle. Matkailu tuntuu avartavan itse kunkin näkökantoja. Ehkei allekirjoittaneen siivoustottumukset olekaan niin hirveän retuperällä;)Ja toki reissun tarkoituksena on juurikin oppia uutta ja saada vaikutteita.

mama kirjoitti...

suomes hepatiitin todennäkösin tarttusmistapa on nyrkkeilyn raskaansarjan mm-matsi, jos lähiaikojen uutisointiin on uskomista. 8-) matsit on muuten nykysin avoimii myös yleisöl, ainaskin yhen diskatun kaverin isä hyökkäs tuomarin niskaan ja tais keritä siitä muutamaan otteeseen tinauttaanki, ennen ku turvamiehet sai kiskottuu sen pois. laji kehittyy...

Ville kirjoitti...

Ootko varma, että kyseessä oli nyrkkeily. Jos se oli sittenkin sitä vapaapainia...