perjantai 12. kesäkuuta 2009

Huvitetaan työkavereita

Kerran jo aiemmin kirjoittelin että millainen meininki paikallisissa kaupoissa on, mutta voisin nyt kertoilla vähän lisää juttuja jotka saattaa etenkin entisiä työkavereita kiinnostaa tai huvittaa. (Lukeeko teistä kukaan meidän jorinoita? Pistäkää kaverit vaikka sähköpostia tai jotain...)

Meidän lähikaupan hedelmä- ja vihannesosaston viileätiskeissä on sellaiset sumuttimet, jotka säännöllisin väliajoin sumuttaa kosteutta vihannesten päälle. Aika veikeetä, ja pysyy vissiin parempina näillä helteillä. Ja onhan se kostea kurkku siellä aika mehukkaan ja houkuttelevan näköinen. Asiakkaan ei tarvitse nähdä sellaistakaan ylimääräistä vaivaa että joutuisi hedelmiä punnitsemaan, vaan kassa sitten lyö oikean koodin koneeseen. Ja monilla jutuilla on ihan kappalehinta, eli kesäkurpitsa maksaa sen mitä maksaa, riippumatta siitä minkä kokoinen yksilö on kyseessä.

Postissa jokaiselle maalle on oma ulkomaankoodi. Eli kun kotoisessa Suomessa saa laittaa kohdepostinumeron kohdalle yhden kaikille ulkomaan paketeille yhteisen koodin, pitää täällä hallita hirmu liuta numeroita. Kävin eilen lähettämässä yhden synttärilahjapaketin Suomen suuntaan, ja ennenkin minua palvellut postitäti oli ylpeä muistaessaan koodin ulkoa. Ovat kolminumeroisia, ja ellen nyt ole päivässä onnistunut sitä unohtamaan, niin Suomen numerosarja on 165.

Loppukevennyksenä mainittakoon, että eräällä Rhode Islandin osavaltiossa sijaitsevalla paikkakunnalla on laitonta myydä sunnuntaisin samalle asiakkaalle yhtä aikaa sekä hammasharja että hammastahnaa. Semmosta tällä kertaa...

10 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Mikä logiikka siinä mahtaa ola ettei hammastahnaa ja -harjaa voi ostaa samaan kauppaan????
Mitä virkaa kummallakaan on erikseen, tai kai ne pitää sitten ostaaa eri kaupasta tai eri reissulla jää sitten varmaan koriin muutakin heräteostosta.

Sanna kirjoitti...

Moi!

On ne amerikkalaiset vaan aika vekkuleita. ;) Kohta teillekin on tarttunut koko joukko mitä erikoisempia tapoja, joita te ette pidä mitenkään kummina, mutta täällä kotona teitä katsotaan hieman, ööö, pitkään... =D
Mä en ole ehtinyt vähään aikaan kommentoida. Meillä lapset sairasti tuossa "pikkusen" kesäflunssan molemmat. Oon siis ollut täystyöllistetty kotiäiti-siivooja-sairaanhoitaja.

Unknown kirjoitti...

terveiset tammelasta sisko,
pakko taas kommentoida, kyllä ne amerikkalaiset on kekseliäitä.. eikös siellä joku juttu ollut autonpesupaikoillakin..että kolikko sisään ja saa letkusta vettä tai jotain sellaista... vai olettekos pessyt jo sitä rakasta kullanmuruanne? niin ja yksi toivomus myös sinne...kirjoittelepa sää tietoja myös että millaisissa helteissä (asteetkin ois kiva nähdä) siellä hikoillaan vai onko hurrikaaneja liikkeellä.. tietysti jostain internetin syövereistä säätilatkin tietysti löytyy mutta kun olen niin kehno..... me ollaan eeliksen kanssa tammelan makkaramarkkinoilla.. ja joo nyt äiti kutsui syömään uusia perunoita..... taitais maistua teillekin...onhan teillä ikea ja ikean lihapullat...terveisin.Eelis ja sirpa (iida on uimakilpailuissa)

Andy kirjoitti...

rauni: Eihän siinä mitään logiikkaa olekaan. Enkä mä usko hetkeäkään että tuollaista lakia missään oikeasti valvotaan.

Sanna: Me nolataan itsemme vielä niin monta kertaa kunhan taas Suomeen päästään... Toivottavasti teidän tenavat on terveitä taas!

Sirpa: Me ei olla vielä tutustuttu autopesuloihin, vaikka pitäis kyllä. Uusia perunoita nam, pitäisköhän joku päivä käydä Ikeassa...

Helka kirjoitti...

Haa! Tota lakia olis pakko päästä kokeilemaan! (No ehkä se ois aika tylsää, kun kukaan ei huomaisi kapinallista tekoani.)

Andy kirjoitti...

Jos jossain vaiheessa päädytään niille seuduille niin on ehkä pakko kokeilla. Mutta mä kyllä luulen ettei keskiverto myyjä edes tietäis rikkovansa lakia...

mama kirjoitti...

jenkkien lakikirjoihin on jääny jänniä juttuja. texasis koko encyclopedia britannica -sanakirja on kielletty, koska siitä löytyy ohje oluen tekemiseen kotona. ja texasilaises mesquiten kaupungis on kielletty erikoiset hiusleikkaukset lapsil. ...toi ei itte asias oo huono laki lainkaan, jos se saatais viä kattaan huonot nimet muksuil, ni oltais asian ytimes. viime sunnuntain hesaris (heidin bongaus) oli kaksoset 'oska otava sebastian' ja 'esme usva vellamo'...

Andy kirjoitti...

Kun Houston Rockets (koripalloa niille jotka ei tiedä) oli vielä peleissä mukana, yksi paikallinen poika ajoi isänsä kanssa tukan siiliksi reunoilta ja jätti päältä pitkäksi irokeesityyliin. Sit se irokeesi värjättiin joukkueen väreillä, ja siihen siiliin taiteiltiin Rockets-logo. Tää laskettiin jengimerkkeihin kuuluvaksi käytökseksi pojan koulussa, joten se erotettiin kunnes tukka palasi normaaliksi. Nää on ihan outoja hyvin monissa asioissa...

marketta kirjoitti...

Postin kulusta voin minäkin kertoa esimerkin sarjassamme ihmeellisiä sattumuksia maailmalla. Mielestäni olin oikein fiksu kun päätin lähettää muutamia painavia esineitä (noh, tunnustetaan että golfmailoja) postissa Kreikasta Suoraan Espanjaan käymättä välillä Suomi-ruudun kautta, mutta postitäti Kreikassa vakuutti että heiltä paketteja voi lähettää ainoastaan lentopostissa. Teimme työtä käskettyä, vaan lentoposti ei ollut tullut perille 3 viikonkaan sisällä. Uskoin jo mailani kadonneiksi, mutta löytyivät eilen sattumalta viereisestä firmasta mihin olin ne oikeasti lähettänyt. Olivat siellä kai vain odotelleet, että Senora S-S joskus keksii kysäistä heiltäkin kadonneen omaisuutensa perään.

Andy kirjoitti...

Eli Suomen posti ei siis ole ainoa joka säännöllisesti mokailee jotain. Varsin huojentavaa... Kaikki meidän täältä lähettämä on ainakin toistaiseksi löytänyt perille, meidän tietojen mukaan.