torstai 27. elokuuta 2009

Vieraiden seitsemäs päivä

Tänään oli ihan tosi kiva päivä, kun lähdettiin retkeilemään Galvestoniin. Me ollaan Villen kanssa seikkailtu siellä aikaisemminkin, mutta lähinnä sillä puolen saarta mistä uimarantakin löytyy. Tänään ehdittiin ihan uusille alueille, kun vierailtiin kaupungin vanhassa historiallisessa osassa. Se oli oikein kivaa seutua useine pienine antiikkiliikkeineen ja me mennään sinne varmasti vielä uudemmankin kerran.

Ulkona käpyttelyn jälkeen ilmastoidut sisätilat alkoivat houkuttaa, joten suunnattiin Moody Gardensiin, mistä löytyy Galvestonin kolme pyramidia. Pyramideista puolestaan löytyy 3D elokuvateatteri, sademetsä ja akvaario, joka oli se pyramidi missä me vierailtiin oikein sisälläkin. Ja voi elämä millainen akvaario se olikaan! Houstonin akvaario, niin kiva kuin siellä olikin käydä, ei kyllä voi kilpailla edes samassa sarjassa tämän Galvestonin version kanssa. Täällä ei ehkä saanut silittää rauskua tai haita (meritähtiä sai), mutta niitä sai tuijottaa valtavien lasiseinien takaa vaikka tuntikausia. Minähän otin sitten ihan hurjasti kuvia, joista ihan murto-osa seuraa tässä:
Leopardihai
Pöljän näköinen, mustekalan sukua oleva otus
Yksi paikan valtaisista tankeista, jossa majaili mm. niitä rauskuja ja pohjalla päikkäreitä ottaneita bamboo haita.
Ylivoimaisesti vaikuttavin kaikista paikan tankeista oli se kaikista valtavin, mitä pääsi seuraamaan useammastakin eri kulmasta. Siellä uiskenteli monenlaista elävää ja useamman eri hailajin edustajia. Niistä näyttävin oli tämä kaveri:

Suhteellisen uljaasti kalojen joukossa lipui myös komea kilppari:

Yksi hauskimmista kohtaamisista oli kuitenkin vasarahain kanssa. Kaveri ei selkeästi halunnut poseerata, mutta näppärästi sain kuitenkin yhden ohiuinnin vangittua videolle. Hupaisa sattuma muuten, että sekä minun että Ollin heijastukset esiintyvät myös vasarahai-videolla, kun sehän sen Discovery Channelin testin mukaan oli meidän molempien sielunkumppani...

Jätin kuvan paikan pingviiniväestöstä viimeiseksi, koska siihen liittyy lisätarina.
Saatiin nimittäin selville, että lahjapuodissa myydään pingviinitaidetta. Kaverit tykkää maalata silleen, että ne tepsuttaa ensin räpylänsä maalisiksi ja sitten tepsuttaa vielä lisää kankaan päällä. Näitä taideteoksia saa sitten ostaa ja tuotot menevät akvaarion ylläpidon hyväksi. Aivan ihana idea, eikä hintakaan ollut turhan kova. Niinpä meillä on siis nyt ikioma räpylätaulu ja voin muuten kertoa että se on ihan tosi hieno! Sen on taiteillut kuningaspingviini nimeltä Burgess, joka ilmiselvästi on kaikista paikan pinguista lahjakkain. Myös meidän kakkossuosikkitaulu oli nimittäin Burgessin käsiräpyläalaa.

Akvaarion jälkeen käytiin yhdessä Galvestonin lukuisista rantaravintoloista lounaalla ja nähtiin meressä delfiinejä! Minä en oo muuten ikinä nähnyt niitä luonnollisessa ympäristössään, joten oli oikein luksusta kun kaksi niistä päätti uiskennella meidän iloksi ravintolan läheisyydessä. Lounaan jälkeen käytiin vielä käpyttelemässä vähän uimarannalla, rantavedessä kahlaillen. Merivesi oli muuten lämpimämpää kuin mitä meidän uima-altaassa, ja se on jo lämmintä se.

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä esittelemään Ollille ja Riittalle Kemah Boardwalk, jonka jälkeen päivä alkoikin olla pulkassa. Koko päivä oltiin reissussa, mutta kivaa oli. Ja minä haluan Moody Gardensin akvaarioon vielä joskus uudestaan!

5 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Wautsi!!! Mäkin haluun:)

Lilli kirjoitti...

Hei minäkin haluun oikeesti sellaisen pingviinitaulun. Minkä kokoisia ne on, paljon maksaa, voiko saada vaan sen kankaan ilman kehyksiä? Koska meette sinne uudestaan?

Andy kirjoitti...

rauni: Eiköhän tuo onnistu. :)

Lilli: Kyllä mä voin sulle sellaisen ostaa! Me ostettiin itse sellainen pienempi, noin 23 x 31 senttiä, maksoi $10. Isompi oli suunnilleen kaksinkertainen ja maksoi muistaakseni $25. Mut mä pistän sulle hei vielä sähköpostia asiasta tarkemmin ja kerron vähän vaihtoehdoista. Ja ilmeisesti lokakuussa viimeistään mennään uudestaan, kun äiti tuolla ylempänä huuteli halukkuuttaan nähdä akvaario kanssa... ;)

Lilli kirjoitti...

No ne on ihan kivan hintaisia, joten sovitaan sit myöhemmmin tarkemmin. Jee! Kiitos paljon!

Andy kirjoitti...

Joo, ne on kyllä mun mielestä varsin kohtuuhintaisia. Eli palailen sähköpostitse jahka toivun tästä emännöinnistä (siis varmaan huomenna)... ;)