sunnuntai 9. elokuuta 2009

Muistilappu

Tuore Korkeimman oikeuden tuomari Sonia Sotomayor vannoi eilen valansa, nyt se on siis virallista. Valan otti vastaan KO:n ylituomari John Roberts, joka oli ilmiselvästi ottanut oppia tammikuun kömmähdyksestään. Hän nimittäin otti vastaan myös presidentti Obaman virkavalan, ja silloin homma ei mennyt ihan putkeen. Roberts meinaan teki valassa virheen, kahdesti. Ensimmäisellä kerralla Obama keskeytti sanojen toistamisen virheen kohdalla, ilmeisesti odottaen että Roberts korjaa erheen. Roberts ei kuitenkaan toisellakaan yrittämällä saanut sanoja oikeaan järjestykseen, joten Obaman ei auttanut muuta kuin lausua perässä väärin. Presidentinvala uusittiin seuraavana päivänä, ettei sen voimassaolosta jää mitään epäselvyyksiä. Sotomayorin kohdalla Roberts käytti lunttilappua. :)

2 kommenttia:

mama kirjoitti...

roberts on varmaan saanu ihan hiukan kuulla pottuiluu asian tiimoilt... *g* toisaalta, oma vikahan se on, jos ei oo viittiny opetella sanoi kunnol.

vaikka ei se nii helppoo oo, kuten pete parkkonen todisti, tosin sen törttöilyl on ehkä kuiteski viä pienempi yleisö ku robertsil obaman virkaanastujaisis... *g*

Andy kirjoitti...

Ja vähemmän virallista... Eikä tuomarit niitä virkaanastumisvaloja yleensä ulkomuistista yritäkään, Roberts vaan halusi vissiin brassailla... ;)