maanantai 17. elokuuta 2009

Rottia takapenkillä

Kuten aiemminkin on tullut kerrottua, niin muutto BRC:hen (BioScience Research Collaborative; yliopiston uusi rakennus) tapahtuu vaiheittain samalla kun rakennustyöt on vielä kesken. Tällä hetkellä ihmisiä on töissä vain kolmessa kerroksessa osassa rakennusta, mutta väkeä muuttaa lisää koko ajan. Meidän osalta pahin muuttohässäkkä alkaa olla ohi ja työt jatkuu taas likimain entiseen malliin.

Pieniä mutkia matkaan aiheuttaa kuitenkin mm. se, että rakennuksen eläintilat valmistuu vasta lokakuussa. Meidän tutkimuksissa käytetään jonkun verran eläviä kudoksia, kuten rotan luuydintä. Eläinten käyttö tutkimuksessa on kuitenkin tarkoin säädeltyä ja aiheuttaa vähän tragikoomisiakin pulmia. Eläinten kuljettaminen vanhasta rakennuksesta uuteen vaatisi meinaan ilmastoitua kulkupeliä, jota tutkija ei saa kuitenkaan itse ajaa (joku ihmeen jääviys tulkinta). Että taksilla sitten kampuksen toiselta laidalta toiselle rotta sylissä. On siinä kuskilla ihmettelemistä.

3 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Kai se rotta on sentään häkissä, mutta en sittenkään ottaisi sitä syliini, uhh!!!!
Miten taksikuski reagoi tilanteeseen??

Olli kirjoitti...

Ihmettelevä kysyy vielä, että pitääkö jokainen rotta kuljettaa yksitellen jonkin eläinsuojeludirektiivin vuoksi? Ei meinaan olisi mikään ihme kun on lukenut noita erilaisia turvallisuusmääräyksiä mitä siellä tuntuu vilisevän paljonkin. :)

Ville kirjoitti...

rauni: Rotat on kivoja ja kesyjä, ei niitä tarvii pelätä/inhota. Ihmiset pitää niitä lemmikkeinäkin. Mutta on ne kyllä häkissä sillon kun niitä kuljetellaan.

olli: Saa rottia toki olla useampi per häkki. Itse asiassa rotat on sosiaalisia eläimiä ja niiden eristämiseen toisistaan tarvitaan aina perustelut.