keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Makuja maailmalta

Mulla on ollu jo pitempään pienenä projektina, että pitäis kaikenlaisia täkäläisiä makuelämyksiä kokeilla. Alku lähti hotellissa vilkkaasti liikkeelle, kun aamupalalla sai vohveleita vaahterasiirapin kera. Uuteen kotiin muutettaessa ostettiin ruokatarvikkeiden joukkoon maapähkinävoita. Ehkä kerran viikossa sitä tulee laitettuakin leivän päälle, mutta kyllä se puteli meidän kulutuksella kestää koko vuoden. Kolmanneksi listalle pääsi Dr Pepper, josta on juotu sekä dieetti että tavallista versiota. Mä oon jopa tykästynyt siihen ja kyllä Andykin sitä kovimpaan janoonsa suostuu juomaan, pakon edessä siis. Tuorein testaus oli itsenäisyyspäivän riennoissa, kun uskaltauduin ostamaan cajun-hodarin. Suht tulista makkara oli, muttei yhtään hassumpaa.

Makujen metsästys on viimeaikoina vähän hiipunut, ja listalla onkin jäljellä ainakin lautasen kokoinen Texasilainen T-luupihvi ja root beer. En tosta viimesestä oikein edes tiedä mitä se on, mutta (Suomen) televisiossa sitä kovasti juodaan ni kai sitä sit täytyy testata. Jos maailmankansalaisilla tai nettisukupolvella on antaa hyviä vinkkejä, niin täällä on sitten yksi aulis koekaniini;) Pidätän kuitenkin oikeuden käyttää veto-oikeutta erilaisten iljetysten syönnissä.

4 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Oikeaan suuntaan, oikeaan suuntaan olet matkalla, poika. Muistanet edesmenneen Airi-tädin kuolemattoman lauseen mahdollisesta Kiinan suurlähettilään päivällisille joutumisesta, jossa eteen voi tulla vaikka pääskysenpesäkeittoa. Nyt voit huoletta odotella kutsua minkähyvänsä vieraan vallan lähetystöön.

rauni kirjoitti...

Yksi meidän ystävä kävi Thaimaassa,Mauri kysyi häneltä matkan jälkeen, että mitä siellä uskaltaa syödä.
Hän sanoi;"Ei sen ole väliä mitä se on kunhan maistuu hyvältä."
Joten sillä meiningillä pitää mennä eteenpäin.

Ville kirjoitti...

marketta: Kotikasvatus tuottaa vihdoin hedelmää:)

rauni: Samoilla linjoilla ollaan. Eikä voi tietää vaikka olis kuinka hyvää ennen kuin on maistanut.

mama kirjoitti...

root beer on kuulemma tän erinäisistä länkkäreistä tutun sarsaparillan perillinen. muistuttaa ymmärtääkseni ginger alea, eli viisikoista tuttuu inkivääriolutta--miten ne muuten ikinä ehti ratkoon mitään mysteereitä, ku ne söi koko ajan?

jos pistäydytte meksikossa, ni aidon tequila-pullon pohjalla oleva mato on kuulemma kovaa kamaa. 8-)