maanantai 27. heinäkuuta 2009

Virkanainen

Muistattehan te Sarah Palinin, presidenttikilvassa kakkoseksi jääneen republikaaniehdokas John McCainin valinnan varapresidentiksi. Naisen, joka kannattaa kiivaan konservatiivisesti sitä, että koulujen seksuaalivalistuksen pitäisi keskittyä vain ja ainoastaan pidättäytymisen opettamiseen ja jonka oma tytär (tämä on ironiaa parhaimmillaan) on teiniäiti. Naisen, jonka mielestä hänen pätevyytensä ulkopoliittisissa asioissa osoittaa kiistatta se, että hän on kuvernöörinä osavaltiossa josta on suora näköyhteys Venäjälle. Tällä logiikalla Suomen itärajalta löytyy lukuisa määrä ihmisiä jotka ovat toinen toistaan pätevämpiä pyörittämään minkä tahansa valtion ulkopolitiikkaa...

Sarah Palin astui eilen alas virastaan Alaskan kuvernöörinä, 17 kuukautta ennen hänen kautensa loppua. Julkisuusmylly vaalikampanjan jälkeen on ollut melkoinen, eikä Palin koe kykenevänsä median silmätikkuna hoitamaan virkaansa niin hyvin kuin alaskalaiset ansaitsisivat. Huhut alkoivat välittömästi kun eropäätöksestä kerrottiin julkisesti noin kuukausi sitten. Jotkut ovat sitä mieltä, että rahakkaan kirjasopimuksen tehnyt Palin haluaa lyödä rahoiksi ja siirtyä maksulliseksi puhujaksi ja luennoitsijaksi. Pelottavampi teoria on se, että Palin alkaa valmistautua kampanjoimaan vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

Mediassa ollaan voimakkaasti sitä mieltä, että jos Palin mielii tosissaan presidentiksi, on ennenaikainen ero suuri virhe. Hänen kautensa kuvernöörinä olisi päättynyt ajoissa jotta kampanjointi olisi ollut mahdollista siinäkin tapauksessa. Toki tällä tavalla hän saa jonkin verran pisteitä siitä ettei laiminlyö virkansa velvollisuuksia kampanjoimalla samaan aikaan, mutta voimakkaampana on kuitenkin näkemys siitä että Palin luovuttaa. Tämä tullaan muistamaan jos (kun?) hän pyrkii poliittiseen virkaan tulevaisuudessa, kannatuslukemat ovat nyt jo pudonneet dramaattisesti eroilmoituksen jälkeen. Ja jos nyt sellainen pieni ihme tapahtuu että hänet nimetään republikaanien ehdokkaaksi 2012, toivotaan että amerikkalaisilla olisi sen verran järkeä päässä ettei häntä Valkoiseen Taloon asti päästetä.

2 kommenttia:

mama kirjoitti...

palinia on vaikee unohtaa, vaik yritys on kyl kova. toi sen teiniäiti-tytär on kyl niin loistava piikki palininki suosiman 'abstinence only' -ehkäisyopetuksen lihas, et oikeen kihelmöi. miten kukaan voi aatella, et jos muksuil ei kerrota seksistä mitään, ni sit ne ei harrasta sitä? mites tää on toiminu ihmiskunnan historias? jos informaation puute mitenkään estäis paritteluu, ni eiköhän täs oltais sukupuutos oltu jo pitkään.

Andy kirjoitti...

No niinpä. Eiks nyt kumminkin olis parempi antaa sitä informaatiota, niin harrastaisivat sit edes järkevästi...