torstai 23. heinäkuuta 2009

Maassa maan tavalla?

Senaatti äänesti eilen, että onko lupa kantaa piilotettua asetta voimassa myös muissa kuin luvan myöntäneessä osavaltiossa. Ongelmaksi kun muodostuu se, että joissain osavaltioissa luvan saa ilman minkäänlaista taustojen tarkistusta, riippumatta siitä onko henkilö tuomittu rikoksesta, alaikäinen, tai onko hänellä mitään koulutusta aseiden käytöstä, kun taas toiset osavaltiot vaativat tiukan taustatutkimuksen ja vielä lisäksi suoritetun kurssin ampuma-aseista. Jos luvan voi sitten käydä hankkimassa jossain lepsummassa osavaltiossa, ei rajoituksilla ole mitään käytännön merkitystä niissäkään paikoissa joissa yritetään jonkinlaista asekontrollia ylläpitää.

Lisäyksen puolesta äänestettiin huomattavalla enemmistöllä, 58-39. Läpi se ei kuitenkaan mennyt, sillä siihen olisi tarvittu 60 ääntä. Mutta eikös tää tilanne nyt ole kuitenkin tavallaan verrannollinen siihen, onko joku laki tai asetus voimassa sen mukaan missä ollaan, vai sen mukaan mistä on kotoisin? Palataan nyt esimerkiksi takaisin tähän punaisia päin oikealle kääntymiseen mistä oon aiemmin jutellut. Olisiko järkeä, jos päätettäisiinkin että vaikka se on laillista, niin minä en saa niin tehdä koska olen Suomesta, missä se ei ole laillista? Tai että amerikkalaiset saisivat lain vastaisesti tehdä niin Suomessa, koska täällä niin saa toimia? Vai olisko sit kumminkin fiksuinta niin, että mennään kaikki niitten lakien ja asetusten mukaan mitkä on voimassa siellä missä ollaan? Ja jos ei kelpaa, niin sit voi mennä muualle.

4 kommenttia:

mama kirjoitti...

vaikka mä oonki periaattees samaa mieltä sun kanssa, ni kyl mun mielest ois silti ihan oikein kaikil raamattuvyön fanaatikoil, et ne joutuis hyväksyyn myös muis osavaltiois laillisesti solmitut homoliitot. tai sit osavaltiosta toiseen muuttavien heteroparienki avioliitot pitäs mitätöidä. samat säännöt kaikille!

Andy kirjoitti...

Tostahan muuten väännetään parhaillaan täällä. Että mitä tapahtuu erilaisille etuuksille, esim. vakuutuksiin sun muihin liittyen. Ja onko pari sitten taas naimisissa jos ne muuttaa takaisin kotiin. Osuit siis varsin päivänpolttavaan ja kovasti pinnalla olevaan aiheeseen.

mama kirjoitti...

joo, meikäläisen suomes asuvan ikisinkun pitää pohtii tämmösiiki asioit, ei sitä koskaan tiä, et jos vaikka sattuu omal kohdal... 8-)

Andy kirjoitti...

Kaikkeen on hyvä varautua. ;)