keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Muutto lähestyy

Meidän tutkimusryhmän piti alunperin muuttaa uuteen rakennukseen heinäkuun lopulla, mutta aikataulun täsmentyessä päivämääräksi tuli lopulta elokuun kolmas eli ensi maanantai. Yllättäen meille kuitenkin ilmotettiin viime viikolla, että saammekin halutessamme siirtää muuttoa aina lokakuulle saakka. Sen verran viimetipassa ilmotus tuli, ettei suunnitelmia kuitenkaan enää ruvettu muokkaamaan. Muutto tapahtuu vaiheittain yksi tutkimusryhmä kerrallaan ja on ollut meneillään jo hyvän tovin. Ensimmäiset "onnekkaat" pääsivät muuttamaan uusiin tiloihin, kun rakennustyöt olivat vielä osin kesken.

En ole varma liittyikö tapaus itse rakennustyömaahan vai ei, mutta pieni tulipalokin rakennuksessa on jo koettu. Ja Murphyn lakia noudattaen tämä sattui tietysti päivänä, jolloin puhelinlinjat oli asennustöiden takia poikki. No palokunta saatiin toki hälytettyä kännyköiden avulla, mutta palokunnan ohjaaminen paikalle olikin kuulemma sitten jo vähän kinkkisempää. Normaalisti lankapuhelimesta soitettaessa hälytyskeskus meinaan näkee huoneen tarkkuudella, mistä päin kampusta hälytys tulee. Sen sijaan koko kampusalueella on vain yksi katuosoite, eikä se paljoa palomiehiä auta. Virallinen ohjeistus onkin, että kaikki hälytykset pitäisi aina tehdä kampuksen poliisille, joka tuntee alueen ja hoitaa sitten hälytyksen tarvittaessa eteenpäin. Samassa yhteydessä selvisi myös, että talon palohälytysjärjestelmä on suunniteltu kerrassaan nerokkaasti. Palon sattuessa hälytys laukeaa meinaan vain ko. kerroksessa sekä yhtä kerrosta alempana ja ylempänä. Eli jos esim. neljännessä kerroksessa syttyy tulipalo, niin kuudennessa (meidän) kerroksessa ei asiasta tiedetä mitään. Paitsi ehkä sitten kun savu alkaa kirveltää silmissä...

Muuttamisesta on pidetty miljoona palaveria ja tehty hienoja suunnitelmia, mutta vähän olen epäileväinen (enkä ole muuten ainoa), mahtaako kaikki mennä ihan niin sujuvasti kuin kaaviot esittää. Homman pitäisi sujua siten, että kukin pakkaa omat henkilökohtaiset tavaransa, tietyt isommat/kalliimmat tutkimuslaitteet hoidetaan erikseen ja muuttomiehet hoitaa sitten kaiken muun. Se on tämä viimeinen kohta, jota en oikein ymmärrä. Ajatuksena meinaan on, että jokaiselle laitteelle/tavaralle merkataan etukäteen hyllyn tarkkuudella paikka uusissa tiloissa ja muuttomiehet sitten vaan roudaa. Että vetolaatikossa Q olevat tavarat siirtyy huoneen X, kaapin Y laatikkoon Z. Mutta entäs jos ja kun uudet laatikot/hyllyt on erikokosia kuin vanhat? Eikö ois järkevintä jos muuttolaatikot vaan kannettais keskelle uutta labraa, ja tutkijat sitten ihan ite paikanpäällä pähkäilis, mihin lootaan mikäkin tavara parhaiten sopii?

3 kommenttia:

mama kirjoitti...

kiva toi palohälytysjärjestelmä... ehkä sun pitäs investoida köysitikkaisiin ja/tai basehyppylaskuvarjoon. ja tietty timanttisormukseen, jos teiän ikkunat ei avaudu. 8-)

ton muuttosysteemin tavotteena on ihan selkeesti se, et kukaan ei ensmäseen kuuteen kuukauteen löydä yhtään mitään mistään...

marketta kirjoitti...

Taitaa olla edellisessä sanottu jo ne oleelliset kommentit!
Täällä meillä on huviteltu uuden internet-pohjaisen puhelinjärjestelmän mukanaantuomilla muutoksilla, ja hälytyksiä on harjoiteltu niin tarmokkaasti ettei enää voi tietää pitäisikö todella sännätä pelastamaan 3.kerroksen työtoveri roiston kynsistä vai ainoastaan sulkea ovi ja vetää huppu päähän. Keksikää te nuoremmat vain lisäparannuksia näihin vempaimiin.

Ville kirjoitti...

mama: ei oo aukeavia ikkunoita. Eli täytyy sit investoida tohon timanttisormukseen. Ja köysitikkaisiin kans.

marketta: mä kannatan tota huppu päähän mentaliteettia. Paitsi jos teille on jaettu tainnutusaseet kans.