perjantai 10. heinäkuuta 2009

Legenda mieheksi

Eilisen konsertin jälkeen pohdiskeltiin että mitäs sitä tulevana viikonloppuna tekisi, ja Ville ilmoitti että hän toivoisi ettei perjantaina olisi mitään sen isompaa ohjelmaa. Sopiihan se, tai sopi ainakin siihen asti kunnes minä luin päivän lehteä... Buzz Aldrin on puhumassa meille jo tutussa Museum of Fine Artsissa illalla seitsemältä. Siis se kaveri, joka maailmassa toisena ihmisenä heti Neil Armstrongin jälkeen pääsi tepastelemaan kuun pinnalla! (Paitsi jos kuulut niihin joiden mielestä kyseessä on Yhdysvaltain hallituksen suuri salaliitto, eikä kuussa ole oikeasti koskaan käyty. Siinä tapauksessa Aldrin on luonnollisesti yksi niistä petollisista huijareista. Me ollaan kuitenkin taipuvaisia menemään ton ensimmäisen vaihtoehdon mukaan...)

Varovasti sitten Villeltä kyselin että josko kumminkin voitais ihan pientä ohjelmaa vaan suunnitella tällekin päivälle, ja kiltisti se lupasi, kun kerran oli koko päivä aikaa asennoitua. Ja minä olin aivan innoissani. En pelkästään pääsisi kuulemaan herra Aldrinin juttuja, vaan saisin myös signeerauksen hänen uuteen kirjaansa Magnificent Desolation: The Long Journey Home from the Moon, joita museossa oli myynnissä. Sinne siis, intoa puhkuen!

Muutama muukin ihminen oli kiinnostunut kuulemaan Aldrinia, joten me ei valitettavasti mahduttu enää sisään auditorioon. Mutta ei huolta, tilaisuutta pystyi seuraamaan myös ylemmästä kerroksesta, jossa se webbikameran avulla heijastetaan valkokankaalle. Sielläkin istumapaikat oli tupaten täynnä, joten me päätettiin harvinaista älykkyyttä osoittaen seurata hommaa jo valmiiksi signeerausjonosta. Samahan se missä sitä seisoo. Erinomaisen hyvä päätös, koska äänentoisto osoittautui aivan totaaliseksi epäonnistumiseksi äänen puuroutuessa täysin. Selvää sai ehkä joka viidennestäkymmenennestä (50., mutta se oli noin kirjoitettuna hauskempi) sanasta, ja se ei paljoa ilahduttanut. Ihmiset jotka eivät olleet kirjaa hankkineet lähtivätkin melko vauhdikkaasti pois, mutta me sinniteltiin. Pakko kyllä myöntää että pettymys oli kova, mutta ilman signeerausta en aikonut poistua.

Noin tunnin verran Aldrin sitten jutteli (varmasti täysin mielenkiinnottomia juttuja, yleisö auditoriossa nauroi ihan säälistä vaan...), jonka jälkeen paljastui se pilven hopeareunus. Meillä oli hyvät paikat signeerausjonossa, kun auditoriossa kuunnelleet ihmiset joutuivat piiiitkän jonon hännille. Tästä sitten katkerina ja vahingoniloisina vaihdettiinkin parin muun jonottajan kanssa kommentteja, kuinka tämä on vähintäänkin reilua.

Olisi ollut hurjan kiva päästä kuulemaan mitä tarinoita Aldrin olisi kertonut, mutta lohduttaudun sillä että nyt minulla on miehen itse signeeraama teos. Aika hienoa, kumminkin.
Kamera ei huomannut hypätä kyytiin, joten kännykällä vauhdikkaasti räppästy kuva ei juuri kummoinen ole. Mutta todistanee kumminkin että juttu on tosi!

7 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Pöh, sattuipa ikävästi. Mutta te olitte fiksuja ja kaukaa viisaita ja sä sait nimmarin. Päänsärky on onneksi tältä erää ohi, mutta hartiat on ihan runnellun tuntuiset ja vähän mustelmilla. Silti tämä on parempi kuin liian kevyt hieronta.

Unknown kirjoitti...

Meidänkin lapset sai nimmareita viime viikonloppuna täällä somerolla porsasjuhlilla; Sami Seliöltä... ja pääsivät kuvaan sen kanssa..se kun kurvaili kilapveneellä täällä kirkkojärvessä..) ja vahingossa myös Kristian Meurmanilta... ei ihan taida vetää vertoja tuolle legendallenne, mutta pakko oli silti kirjoittaa ja kertoa..

ai niin jos ei tiedä keitä nuo mainitsemani nimmareiden kirjoittajat ovat..ei ihan astronautteja mutta Seliö siis on voittanut F1-veneiden maailmanmestaruuden vuonna 2008 (muistaakseni) ja Meurman on yksi idols-kisasta tunnettu (se joka itketti mummot yllättäen laulamalla lapin kesä-kappaleen) ehkä vuosi kaksi sitten..silloin kun Ari Koivunen voitti sen kisan...

eikä ole ehkä yllätys ettei nimmareita saatu kyseisten herrojen elämänkertateoksiin ...vaan ihan kalenterin takaa revästylle paperinpalalle..paitsi Kristian jakoi fanikortteja.....

Andy kirjoitti...

Lilli: No joo, se jono oli tosiaan ihan tosi pitkä, joten jos me oltaiskin päästy sisään sinne auditorioon, en tiedä olisko sen jälkeen jaksanut jonottaakaan... Että puolensa ja puolensa, ja nyt mulla on ainakin signeerattu kirja. Joka on myös aika mielenkiintoinen, tosin oon vasta neljäsosan ehtinyt lukemaan.

Sirpa: Meurmanin mä muistan, mutta F1-veneistä en tiiä mittään. :)

mama kirjoitti...

ihan vertailun vuoks kerron, et vklopun suurin yleisötapahtuma tääl päin oli karjurock. pääesiintyjä dingo. joo, dingo.

Andy kirjoitti...

Mä olin pienenä ihan hardcore Dingo-fani. Isosiskon vaikutteita epäilemättä, mutta kumminkin. Eikä muuten hävetä yhtään, ne oli aikanaan kovia jätkiä!

mama kirjoitti...

joo, etenki ne sifonki-huivit toi roppakaupal katu-uskottavuutta...

Andy kirjoitti...

Aivan kuten ne miljoonat rannerenkaat ja pystyyn tupeerattu tukka. Mulla on muuten valokuva missä isosisko on treenannut mun pääni kanssa kyseistä hiusmallia. On muuten aikas cool...