tiistai 28. heinäkuuta 2009

Säätietoja vaihteeksi

Nyt on parina viime viikkona ollut melkoisen ukkosaltista ilmaa täällä suunnalla, lähes joka päivä on jyristänyt ja salamoinut jonkin verran. Sadettakin on saatu, mutta monesti jyristää ilman pisaraakaan, joten ison mittakaavan kuivuuteen ei ole vielä saatu huomattavaa helpotusta. Se ilo muutamista sadekuuroista on, että lämpötilat on painunut sieltä sadasta asteesta hieman alaspäin. Keskimääräinen lämpötila on silti edelleen reilusti yli 30 astetta ceetä, alkaen kakkosella lähinnä aikaisin aamulla, myöhään illalla, tai ukkosmyrskyn aikana sekä välittömästi jälkeen. Toisaalta joskus on se 35 astetta ja sataa kaatamalla, erikoinen näky kun sadevesi höyrystyy silmien edessä...

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Sinulla on sitten ollut paljon mahdollisuuksia ihailla ukkosia ja salamoita, niistähän sinä aina olet pitänyt,(ja minä pelännyt).
Teillä on näköjään kohta se havaijin reissu edessä, on niin kovin punainen se teidän rekkarilista.

Andy kirjoitti...

Kyllä ukkonen on edelleen minusta tosi hieno, niin kauan kun sitä saa sisältä katsella eikä se sotke omia suunnitelmia... Ja jep, ei puutu enää montaa.

mama kirjoitti...

eilen tuli todistettuu se sun väite, et turus voi olla täysin eri sää eri kaupunginosis: meiän talon päällä sato vettä ihan kaatamalla, naapuritalon päällä paisto aurinko kirkkaalta taivaalta. täysin epäreiluu, sanon minä. ois ees ukkostanu.

Andy kirjoitti...

Mähän sanoin! Se että teillä oli kaunis ilma ei millään tarkoita etteikö meillä oikeasti tullut lunta vaakatasossa! Hetken..