perjantai 3. heinäkuuta 2009

Herkkupöytä

Pitkä juhlahumuinen vapaaviikonloppu vaatii jotain tosi herkkua ruokapuolta, ja meidän taloudessa se tarkoittaa usein sitä että pääsee herkuttelemaan tortilloilla! Maailman helpointa, ja ah miten hyvää. Ainoa oikea vaiva on se pilkkomisen määrä, mutta kun sen on kerran tehnyt kunnolla, riittää aineksia vielä seuraavanakin päivänä. Jonka lisäksi mä olen ihan tosi hyvä pilkkomaan, kun taas Ville on oikeinkin lahjakas maustamaan tortilloille täydellistä jauhelihaa. (Ja sipulin pilkkoo Ville, koska se ei itke sipuliparkojen vuoksi ollenkaan niin herkästi kuin minä...)

Parasta on se, kun on pöytä täynnä kippoja ja kulhoja, ja saa omin kätösin valkkailla juuri ne aineet mitkä juuri siihen tortillaan haluaa lastata. Tosin oma strategiani on aina ollut se, että kaikki täytteet joka kerta, mitä sitä turhia kainostelemaan. Meidän lähikaupassa ei vaan valitettavasti myydä sellaisia kunnon kokoisia tortillalettuja, vaan jotain ihan onnettoman pieniä. Ja sit ne tulee täyteen hirmu helposti, ja sit on vähän sotkuista. Mutta sehän on just tortilloissa parasta! Tacokuoria kyllä löytyisi vaikka minkälaisia, mutta ne on meidän mielestä vielä hankalampia, ja ihan mahdottomia syödä edes vähänkään siististi.

Jos ketään muuten kiinnostaa, niin kerrotakoon julkisesti että meidän tortillabuffet sisältää erinomaisesti maustettua jauhelihaa (myös kana käy tähän, mutta täällä ei olla vielä testattu), salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, sipulia, salsaa ja dippikastiketta. Ja kun kaiken laittaa sekaisin, tulee muuten ihan tosi hyvää.

6 kommenttia:

mama kirjoitti...

mä korvaisin sipulin juustoraasteel ja kermaviilil. ja ehdottomasti just taco-kuoriin, ne on parhaita!

*röyh* meil on jyskyn (joka siis saapu menestyksekkäästi kaupunkiin) kans myös mättöpäivä hyväs vauhdis. mistä on parhaat tädit tehty? no roskaruuasta, leffoista ja pelikonsoleista, tietty! *g* ja heti ku sen silmä välttää, ni mä lätkäsen meiän leffapinon päällimäiseks muutaman angelina jolie -leffan... jaetut addiktiot on parhaita!

Andy kirjoitti...

Voi poikarukkaa, joutuu huijatuksi ja vielä väkisin katsomaan Angelinaa... ;)

mama kirjoitti...

joo, etenkin mr. & mrs. smith, tomb raider ja gone in 60 seconds aiheutti huomattavan paljon "coooooool!!!"-huudahduksii. kaveril on hyvä maku. tietysti. *viheltelee ja kiillottaa kynsii paidan etumukseen*

Andy kirjoitti...

Ei ihme, ne on kuitenkin kaikki mitä viihdyttävimpiä tuotoksia...

Lilli kirjoitti...

Tein yksi päivä tacoja, kun mun mielestä ne on tosi kivoja. Paitsi että niiden syöminen on aika hankalaa. Mutta söin niitä yksin, niin ei tullut keneltäkään paheksuvia katseita.

Andy kirjoitti...

Niitten syöminen on taitolaji, ja multa puuttuu se taito. Voi sitä sotkun määrää...