perjantai 10. heinäkuuta 2009

Tärkeysjärjestys

Jos nyt joku vielä ei ole kuullut, niin Michael Jackson on kuollut. Ja siitäpä on sitten jaksettu puhua ja kirjoittaa, muistella ja ylistää, välillä vähän kritisoidakin, mutta juttua on joka tapauksessa riittänyt. Mulla oli mun oma nurkkaus internetissä, missä asiasta ei pitänyt puhua, mutta puhutaan kumminkin. On meinaan yks juttu...

Kongressiedustaja Sheila Jackson Lee (ei sukua sentään) on esittänyt virallista päätöslauselmaa, jossa käydään läpi Michael Jacksonin niin musiikilliset kuin humanitäärisetkin ansiot, ja julistetaan Yhdysvaltain kongressin paitsi tunnustavan nämä ansiot myös muistavan Jacksonia hienona ihmisenä. Puhemies (siis -nainen) Nancy Pelosi ilmoitti välittömästi että kyseinen päätöslauselma ei pääse käsittelyyn asti. Samalla Pelosi hyvin diplomaattisesti ja älykkäästi kommentoi, kuinka Jacksonin musiikilliset ansiot ovat kiistattomat, ja tästä mies tullaan varmasti muistamaan ilman kongressin virallista kannanottoakin.

Pelosi myönsi myös aivan suoraan, ettei päätöslauselmaa käsitellä mm. siksi, että keskustelusta tulisi mitä suurimmalla varmuudella varsin ikävää kuultavaa, kun kaikki Jacksonin edesottamukset - niin todistetut kuin epäillytkin - tongittaisiin esiin. Mikä nyt sinänsä tässä vaiheessa on jo aika turhanaikaista, eikös vaan? Suurin osa kongressiedustajista ainakin on samaa mieltä, sillä päätöslauselma sai aikaan melkoista kohua ihan välittömästi. Puoluerajoista ei ollut tietoakaan kun osa porukasta ilmoitti ykskantaan ettei tuollaista lauselmaa tule ikinä tukemaan. Että jos annettais olla taas.

Asia tuntuu näin paikallisesti kiinnostavan vielä vähän enemmän kuin mitä olisi sinänsä tarpeen, koskapa Sheila Jackson Lee edustaa Yhdysvaltain kongressissa Texasin osavaltiota. Rouva on Houstonista, ja paikalliset ovat, mielestäni täysin oikeutetusti, sitä mieltä että olisi ehkä jo aika palata vähän tärkeämpien poliittisten päätösten pariin.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Täälläkin on Michaelin kuolemasta kirjoitettu kiitettävästi ja näyttää siltä, kun kohu on hieman laantunut ja ilmeisesti jo kaikille käynyt selväksi, että mies tosiaan on kuollut ja sen ympäriltä ei enää keksitä kirjoittaa, niin nyt on keksitty että ehkä se olikin henkirikos....niin että aiheet ei miehen ympäriltä pääse loppumaan... Tosin Iidallekin oli sitten pakko näyttää se thriller -video...
Ja arvaa mitä, eilen löysin ihmemaa OZin ja se lasten kanssa katseltiin eli Iida, Emppu ja Sirpa liittyi tähän klassikon nähneisiin...;-)
Flunssakin alkaa hellittää että jos ei kuitenkaan sitten ollutkaan kuin tavallista kurkkukipua vain..jospa siis alkaisi elämä voittamaan.
No hyvä ettei tarvi mitään rokotuksia ..paitsi että mistähän saisin tietää onko mun rokotukset voimassa... hmm....

Andy kirjoitti...

Hyvä hyvä, klassikkoja kannattaa aina katsella! Ja mulla on ainakin sellainen rokotuskortti, missä kerrotaan koska on piikitetty ja mitä, ja kuinka usein pitää uusia. Onko tää sit sen verran tuore käytäntö ettei sulla vielä ole?

Unknown kirjoitti...

unhohdin mainita ettei lasten tosiaan tarvinnut jonottaa niitä nimmareita...ihan rauhassa saivat kumpikin olla..
voi olla että joku rokotuskortti on jossain.... mutta ei taatusti tallessa...

Andy kirjoitti...

Me kyllä jonotettiin. Mutta oltiin silti muutama sata ihmistä paremmassa asemassa kuin ne, jotka pääsi sisään auditorioon...

mama kirjoitti...

neverlandin ulkopuolel oli leiriytyny erinäistä porukkaa miihkalin ruumista oottaan, yks niistä oli tullu ihan espanjasta saakka. se sano, et kyl ny tarttis miihkali nähä, ku hän tuli siittä huolimat, et menetti työpaikan ja vissiin aviomiehensä. ...siin on kyl niin neonvalois loistava merkki siitä, et "tää suhde ei oo mua varten", ku muija lähtee telttaileen ruumisvartioon...

Andy kirjoitti...

Jep jep, mun puolesta antaa tossa kohtaa mennä sit vaan...