torstai 9. heinäkuuta 2009

Rauhaa ja pitkää elämää

Me ollaan nähty jo Houstonin ooppera sekä baletti, ja tänään oli vuorossa Houstonin sinfoniaorkesteri. Orkesterin ohjelmistoon kuului nimittäin tänään Music of Star Trek & More Sci-Fi, ja pakkohan tuollainen oli käydä katsomassa. Piheinä ihmisinä me tyydyttiin toiseksi edullisimpiin lippuihin, jotka olisivat sijoittaneet meidät kahdesta parvesta ylemmän etuosaan (takaosassa olisi ollut se vielä halvempi hintaluokka). Tiistaina Ville sai kuitenkin yllättäen sähköpostia, jossa kerrottiin että meidän liput on vaihdettu parempiin, permannon paikkoihin. No kiitos vaan kovasti!

Me epäiltiin ensin, että tämä yllättävä paikkojen parantuminen tarkoitti sitä, ettei lippuja ollut juurikaan mennyt kaupaksi, mutta paikan päällä tämä luulo osoittautui vääräksi. Permanto oli lähes täynnä, kuten myös alempi parvista. Ajateltiin sitten, josko ne olisi tyhjentänyt ylemmän parven saadakseen väen vähän tiiviimmin, mutta jossain vaiheessa havaittiin että kyllä sielläkin vaan väkeä istui. Eli jostain täysin käsittämättömästä syystä juuri me saatiin tällainen yllätys. Ja mikäs siinä, paikat oli aivan mahtavat, kyllä kelpasi.

Ilta aloitettiin alkuperäisen Star Trekin tunnusmusiikilla, ja sitä seurasi hillittömän hauska kokoelmateos Nuoren henkilön opas televisioon, johon oli kerätty tunnusmusiikkeja niin sarjoista kuin mainoksistakin. Kiviset ja Soraset sai osan yleisöstä lähes laulamaan mukana... ;) Twilight Zone sai ihan oman hetkensä, ja sen jälkeen vuorossa oli otos musiikkia Taisteluplaneetta Galacticasta (siitä alkuperäisestä, ei mistään uusiolämmitetystä versiosta). Tämän jälkeen päästiinkin niin sanotusti asiaan, ja orkesteri esitti tunnusmusiikkia niin Deep Space 9:sta, Voyagerista kuin The Next Generationistakin. Enterprisen tunnusmusiikkia ei kuultu ja hyvä niin, koska se on aivan kamala...

Kapellimestari Robert Franz oli aivan uskomattoman hauska kaveri välijuontoineen ja eläytyessään täysin niin musiikkiin kuin illan teemaankin. Vai mitä sanotte siitä, että mies ilmestyi väliajan jälkeen takaisin lavalle Spockiksi naamioituneena, peruukkia ja korvia myöten. Sitten saatiin kuulla ote elokuvasta Avaruusseikkailu 2001 (joo, just se kohta), jonka jälkeen palattiin jälleen Star Trekiin, nyt keskittyen elokuviin. Yleisö sai tunnistaa mistä elokuvasta musiikkiotteet olivat, ja palkinnoksi oli tarjolla lippuja sinfonian tulevaan esitykseen. Me joudutaan kyllä ostamaan omamme jos mielitään kuulemaan, ei nimittäin kilpailussa pärjätty.

Illan tunnelma oli varsin rento ja vapautunut, yleisönkin eläessä voimakkaasti musiikin mukana. Ohjelmaan kuului myös pukukilpailu niille muutamalle, jotka olivat ihan tosissaan panostaneet ja pukeutuneet suosikkihahmoikseen. Huutoäänestyksellähän voittaja sitten lopulta ratkaistiin. Hän ja muutama muu finalisti palkittiin sinfonian lipuilla, jonka lisäksi he saivat istua orkesterissa viimeisen musiikkiesityksen ajan. Ilta päätettiinkin musiikkiin siitä uudesta Star Trek -leffasta.

Pakko sanoa että oli kyllä hulvattoman hauska ilta, ja uskomaton määrä ihmisiä oli lähtenyt näinkin erikoista ohjelmistoa kuulemaan. Veikkailtiin rivejä ja penkkejä laskeskelemalla, että noin tuhat henkeä yleisössä varmaan oli. Kuinkakohan moni lähtisi esimerkiksi Turussa liikkeelle, jos kaupunginorkesterin huumorintaju ylipäänsä riittäisi vastaavaan tempaukseen? Riemuittiin myös täysillä meidän yllättävästi saaduista huippupaikoista. Käsittelykuluineen meidän toiseksi halvimmat liput kustansivat meille $69 (yhteensä, siis kaksi lippua), kun taas niissä lipuissa jotka meille luukulta lyötiin käteen oli kappalehintana $75. Kävispä aina samanlainen tuuri.

9 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Moikka! kuullostipa hienoilta jutuilta kaikki mitä olette viimeisen viikon ja vähän ylikin kokenut. terveisiä pitkästä aikaa koneen äärestä. Oltiin muutama päivä saaristossa Houtskarissa ja Eelis oppi virvelöimään ja Iida ajamaan venettä kun nostivat verkkoja ja minä poltin selkäni siellä merellä...Kalat vietiin tammelaan..toivottavasti heille maistui koska meillä nää kalastajat ei syö kalaa ja minä taas en osaa käsitellä vaikka syön sitten valmista... nyt yskin ja olen flunssassa.. jos tää nyt sitten onkin sitä sikaflunssaa..jo ennenkuin pääsin sinne sikainfluenssan luvattuun maahan ;-) Voin muuten kuvitella tuon musiikillisen ilotulituksen... olen itse ollut sellaista katsomassa Maarianhaminassa kesäpäivillä mutta ei ollu Shellin sopnsoroima...vaan oli tän piskuisen suomen omat mestarit asialla..hieno oli kuitenkin sekin. niin enkä mä ole nähnyt ozia...pitääkin näyttää se ehkä lapsilleni..joku kerta jos löydän kirjastosta. Terveisiä siis pitkästä aikaa somerolta.. viel yks tyhmä kysymys.. pitääkö meidänkin ottaa monenmoisia rokotuksia ennenkuin tullaan?
t sisaresi ja Emppu ja Iitu

rauni kirjoitti...

Sirpalle terveisiä; kyllä maistui, osa säästettiin pakkaseen kalasoppaa varten, saat sitten ruokailukutsun.

Kyllä minäkin varmasti olisin tuota musiikkia kuunnellut. Täällä kuunnellaan nyt pääosin tangoja, on sellainen aika vuodesta.
Tälläkään kertaa ei olla paikanpäällä kuuntelemassa ja katsomassa, mutta ehkä sitten ensivuonna.

Andy kirjoitti...

Sirpa: Heippa vaan, ja kiva kun teillä on ollut onnistunut lomamatka! Yhdysvaltoihin ei tarvitse sen kummempia rokotuksia kun ne, mitä Suomessakin on hyvä pitää koko ajan voimassa.

rauni: Ja ennen te kävitte Tangomarkkinoilla kumminkin joka vuosi. Alkaa lipsua... ;)

Lilli kirjoitti...

Mut hei, Turussahan järjestettiin vastaavanlainen konsertti viime vuonna! Siellä oli star wars ja muuta avaaruusaihe-elokuvamusiikkia (en ole mikään asiantuntija). Ja konserttitalo oli ihan täynnä ja kummalliset hörhöt oli pukeutuneet kummallisiin vaatteisiin. Ja yksi orkesterin jäsen myös. Tarina ehkä vähän laimenee, mä kun en oo niin innostunut skifistä, mutta oli mullakin siellä ihan hauskaa. Ja ihmeteltiin silloin suuresti kun te ette olleet paikalla.

Andy kirjoitti...

En mä muista tuollaisesta edes kuulleeni. Höh...

mama kirjoitti...

live long and prosper... ja tää sit täsmälleen sillä äänensävyl ja ilmeil ku spock sanoo sen uusimmas star trekis vulkanin tiedeakatemial.

Andy kirjoitti...

No älä nyt viitti, mä lupasin hommata sulle lipun jos vaan hyppäät koneeseen. Mut ei sua näkynyt missään...

mama kirjoitti...

ei ollu mun vika! vartijat väitti mun autenttist klingon-univormuu turvallisuusriskiks, eikä päästäny mua koneeseen! ja vaihtovaatteina ollu borg-univormu oli kuulemma muuten vaan säädytön...

Andy kirjoitti...

No höh, sun olis taas pitänyt tajuta vaihtaa vaatteet vasta perillä...