keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Automurtoja

Meille tulee aina välillä sellaista postia joka kuuluu meidän kämpässä aikaisemmin asuneille ihmisille. Nämä postit me sitten kiikutetaan toimistoon, josta ne mahdollisesti toimitetaan eteenpäin, mahdollisesti heitetään roskikseen, mutta kävi niille kuinka hyvänsä, me ollaan oma osuutemme hoidettu. Eilen taas tuli sellainen kirje ja kun oltiin lähdössä liikenteeseen Ville kävi nakkaamassa sen toimistolle samalla, kun minä hain auton jotta voin sitten poimia miehen matkalta kyytiin. Lähestyessäni parkkialuetta vastaan tuli se mukava nainen jolle aikaisemmin tein palveluksen pyykkituvassa. Tervehdittiin ja ohittaessaan nainen sanoi että tarkista autosi, joihinkin autoihin on murtauduttu.

Ja niin tosiaan, parkkipaikalla oli keskellä poliisiauto ja paljon ihmisiä parveili muutaman auton ympärillä. Varuillani lähestyin meidän murua, mutta onneksi kaikki oli kunnossa eikä mitään jälkiä missään. Ei ollut vissiin näyttänyt kovin houkuttelevalta, kun ei sisälläkään ollut mitään (me ei pidetä muutenkaan siellä tavaraa ja sen aiemmin tulleen ilmoituksen jälkeen oltais viimeistään otettu kaikki pois) ja se on muutenkin sellainen omituinen ulkomaalainen auto. Pujotellessani poliisiauton ohi pois parkkialueelta vilkuilin vielä niitä autoja jotka oli joutuneet murron kohteeksi, ne oli helppo tunnistaa kun niissä oli kaikki ovet ja takaluukut apposen auki ja poliisin tutkintavälineitä ympärillä. Onnistuin havaitsemaan tällaisia autoja kaksi ja molemmat oli juurikin sellaisia isoja citymaastureita mistä nää täällä niin kovasti tykkää. Onko julkinen vahingonilo sallittua?

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

On se hyvä, että jättivät sen teidän murun rauhaan.
Pääsee sekin sitten myöhemmin matkailemaan ja kokeilemaan jääkeliä ja lumivaippaa katollaan.

Andy kirjoitti...

Se joutuu kyllä varmaan shokkiin kun kohtaa ensimmäisen talvensa...

mama kirjoitti...

julkinen vahingonilo ei oo pelkästään sallittuu, mun mielestä se on pakollista. ninku esmes sillon, ku mäntti audikuski etuilee torilla jonos (ku on kato niin kiire, ku auto on tos sakkopaikal) ja lähtee sit kovaa vauhtii ajaan pois. mansikat katon päällä.

Andy kirjoitti...

No siinäpä vasta harmillinen vahinko... ;)