torstai 2. heinäkuuta 2009

Pistoksissa

Tänään oli hepatiittirokotuksen kakkospistoksen aika. Reitti rokotuskeskukseen oli ennestään tuttu ja ninpä lähdimme pahaa aavistamattomina matkaan. Mutta kun viimeksi kehuin ettei tarvinnut edes jonottaa, niin arvatkaas pitikö tällä kertaa. Ei se jono ollut edes erityisen pitkä, mutta kun se ei vaan jostain syystä liikkunut mihinkään. Aika tarkkaan tunti me sitten istuttiin odottamassa hoitajaa, joka mulle pistoksen lopulta antoi.

Itse toimenpidehän ei juuri viittä minuuttia kauempaa kestänyt. Pari allekirjoitusta piti toki paikalliseen tapaan taas antaa, ja ainakin kolme puhelinsoittoa ehti keskeyttää piikityksen. Näistä viimeinen oli sitä paitsi aika jännä. Mulle vaan jäi valitettavasti epäselväksi mistä taudista oli kyse, mutta joku huone oli määrä puhdistaa kokonaan ja nykyisen asukkaan (käskettiin siirtämään ko. henkilö välittömästi uuteen paikkaan) oireita tarkkailla, josko hän on saanut tartunnan. Rokotuskeskuksen seinällä oli lappu, jossa varotettiin syfilis-epidemian leviävän Houstonissa, mutta tuo puhelinkeskustelun puolisko kuulosti kyllä lähinnä rutolta!

Jokaisesta kolmesta pistoksesta täytyy maksaa erikseen (n. 50 € laaki), mutta mun pitäisi saada rahat projektin kautta takaisin. No, enpä oo kesäkuun rokotusrahoista kuullut muuta kuin että kyllä sihteeri sitten ilmoittaa, kun paperisota on valmis. Ei oo ilmottanu, eikä hän tunnu koskaan olevan ees paikalla. Viimeksi tänään yritin hakea uutta rahanpalautuskaavaketta, mutta ovi oli ja pysyi suljettuna. En aio kuitenkaan luovuttaa...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Nähnyt mutta ei mikään erikoinen leffa... :)
Hyvää viikonloppua.
Heidi

rauni kirjoitti...

Joo,siteeesti vaan hakemuksia, ei tuollaisia summia kannata jättää hakematta. Eikö niitä kaavakkeita löydy netistä?? OOnko tyhmä, vai eikö tietokone keksitty siellä amerikan puolella?? Vai onko ne siellä jämähtänyt siihen vaiheeseen eikä jatkanut kehitystyötä ja muiden kehityksiä ei voi otta käytöön????

Ville kirjoitti...

Nää tuntuu olevan vähän kahtiajakautuneita tuon teknologiansa kanssa. Toisaalta huipputeknologiaa toki löytyy, mutta rahaa siirrellään edelleen shekeillä. Jotenkin takaperoista logiikkaa minusta osoittaa myös sähköyhtiömme, joka velottaa parin dollarin käytännöllisyysmaksun (convenience fee), jos laskun haluaa maksaa shekin sijaan netissä. Että silleen.

mama kirjoitti...

syfilishän on äärimmäisen mukava ameriikan tuliainen... not. 8-)

toi korvaussysteemi on ihan perinteinen: tehään homma niin vaikeeks, et ainaskin 3/4 luovuttaa kesken. ei ne isot tulot vaan ne pienet menot... sitkeyttä!!!

teknologian suhteenhan jenkeil on ollu aina tätä muutosvastarintaa; tyypit piti sitkeesti kiinni pagereista vielä siinä vaihees, ku koko eurooppa (siis se ei niin rutiköyhä osa) jo käytti kännyköitä ja sitä myötä tekstiviestejä. koita siinä sit kehuskel sun pagerin vibraominaisuudel, ku toisen kännys on netti, gps ja videokamera. ei oo helppoo.

Andy kirjoitti...

Hei just oli eilen uutisissa juttua että pagerit on ihan sukupuutossa jo täälläkin, eikä sellaista mistään enää meinaa löytää vaikka joku vielä haluaisikin!

mama kirjoitti...

haluaisko joku? 8-)

civilization, here we come - kicking and screaming, if necessary.