maanantai 20. heinäkuuta 2009

Rauhallisuuden meri

Tämä päivä on vietetty aika pitkälti television ääressä, koska vuosipäivän ohjelmisto on pitänyt sisällään lukuisia, toinen toistaan kiinnostavampia dokumentteja niin Apollo 11:sta kuin NASA:n avaruusohjelmasta yleensä. Alkuperäinen suunnitelma oli yrittää uudelleen osallistumista juhlatapahtumaan josta ukkonen piti meidät poissa lauantaina, mutta sama tilanne toistui tänäänkin: ukkonen ja sade eivät houkutelleet ulkoilemaan. Onneksi dokumentit oli tosiaan kiinnostavia, mutta harmitusta hillitsi myös toinenkin syy. Me päästään nimittäin muutenkin osallistumaan vuosipäiväjuhlintaan.
Perjantaina, päivälleen neljäkymmentä vuotta sen jälkeen kun Apollo 11 palasi takaisin menestyksekkäältä matkaltaan, Houstonin Space Center järjestää omat juhlat jonne meillä on liput. Paikalla puhumassa on useampi henkilö NASA:n Apollo-ohjelman aikaisesta henkilökunnasta, mukaan lukien Neil Armstrong ja Buzz Aldrin (ja tällä kertaa minä aion kyllä tasan varmasti kuulla mitä ne puhuu!) sekä Gene Kranz, jonka moni varmasti muistaa Ed Harrisin esittämänä Apollo 13 -leffasta. Luvassa siis vielä (ainakin) kerran Apollo- ja NASA-hehkutusta, koittakaa kestää.
Kuva NASA:lta.

4 kommenttia:

sirpa kirjoitti...

WAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andy kirjoitti...

No niinpä! Arvaa vaan olenko ihan täpinöissäni täällä.

mama kirjoitti...

mä tahon kans... *huokaus* jotenki toi suunnitelmis oleva piknik-risteily menettää koko ajan hohtoaan.

Andy kirjoitti...

Älä nyt, kyllä mä ihan mieluusti lähtisin teidän kanssa piknik-risteilylle. Paitsi jos olis joko/tai, niin sit mä menisin kyllä NASA:an...