sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Yhteiskunnan viholliset

Käytiin tänään katsomassa Public Enemies, joka olikin ihan kohtuullinen leffa. Tosin valitettavasti vaan ihan kohtuullinen, kun kyllä tuolla porukalla olisi parempaankin voinut yltää. Sinänsä viihdyttävä gangsterielokuvien perinteitä elvyttävä ja tositapahtumiin perustuva leffa, mutta siihen se sitten jäikin. Eikä siinä mitään vikaa ole, mutta ohjaaja Michael Mannilta vaan on ollut lupa yleensä odottaa enemmän. Herran elokuvat kun kertoo usein paljon muustakin kun miltä päällepäin vaikuttaa (takaraivossa pieni ääni huutaa Miami Vice, jonka epäilen näkemättäkin olevan just niin höttöä kun voi vaan kuvitella...). Aika kevyttä siis, vaikkakin erinomaisen hyvin tehtyä keveyttä. Mann osaa hommansa ja näyttelijäkaartikin oli ihan terässä. Onhan se nyt ihan selviö ettei elokuva voi olla kokonaan huono jos pääosassa esiintyy Johnny Depp, se mies on kyllä kovasti lahjakas ja taitava, eikä ulkoisissa ominaisuuksissakaan ole mitään vikaa. Pikemminkin paranee vaan vanhetessaan!

Hyvin onnistuivat viihdyttämään sen pari ja puoli tuntia, vaikka loppuratkaisu olikin tiedossa alusta alkaen, eikä yllätyksellisyydelle näin ollen jäänyt juuri sijaa. Ja aina siellä sen verran raavittiin pintaa syvemmältäkin, että tittelin monikkomuodossa olleet yhteiskunnan viholliset eivät viitanneet ainoastaan John Dillingeriin ja kumppaneihin, vaan selkeästi myös nuoreen ja varsin kunnianhimoiseen J. Edgar Hooveriin virkaintoisine alaisineen. Ja hei, Johnny Depp! Minä ja puolet maailman muista naisista ei voida olla väärässä... ;)

2 kommenttia:

mama kirjoitti...

johnny depp ja angelina jolie: ihan sama mitä se leffa käsittelee, pakko se on silti nähä. tai no, ei ehkä pakkopakko, mut kuiteskin...

miami vice -- crime story. miten voi samalla tyypillä olla sormensa samanaikasesti kahdes niinki erilaises sopas? ja näistä ku piti valita, et kummasta tekee leffan, ni miks ihmeessä sen piti olla miami vice?!! (joo, emmäkään sitä oo nähny, mut ei se silti voi olla hyvä...)

Andy kirjoitti...

En mä ymmärrä miks jotkut muka väittää ettei elokuvia voi arvostella näkemättä. Ihan hyvin voi, katsokaa vaikka... ;)