tiistai 7. heinäkuuta 2009

Ei nimi kanavaa pahenna?

Ei sitä sadetta sitten riittänyt kovin pitkälle iltapäivään, ja viiden jäljistä paisteli taas jo aurinkokin eikä pilvistäkään ollut enää tietoakaan. Mutta tuli sentään jotain, ja ilmakin tuntui täpärästi ehkä raikkaammalle. Kosteammalle nyt ainakin, mikä tosin näillä kosteusprosenteilla ei aina välttämättä juurikaan raikasta.

Tänään tapahtui myös jotain varsin merkittävää. Tai no, jos ei nyt merkittävää, niin pienesti hupaisaa edes. Oon aiemminkin myöntänyt meidän olevan SciFi-kanavan ystäviä, mutta nytpä me ei enää olla. Kanava nimittäin muutti tänään virallisesti nimensä, ja se uusi nimi on (rummun pärinää, kiitos) Syfy. Väännetääs nyt vähän rautalankaa, että saadaan tää hölmöys kirkastumaan hitaimmallekin hämäläiselle. Elikäs SciFi tulee sanoista science ja fiction, jotka yhdessä tieteisfiktiota tarkoittavat. Siis kaikkea just mikä on hauskaa viihdettä, avaruusmatkailua, -olentoja, kaikenlaista tuhottoman vaikuttavaa mutta jokseenkin mahdotonta teknologiaa ja vaikka aikakoneita. Mutta sitten eräänä kauniina päivänä johtoportaan kaverit tuli siihen tulokseen että kylläpäs kuulostaa ihan nörttien touhulta, ei kai me tällaiseksi haluta identifioitua. Vaihdetaanpas nimi johonkin joka kuulostaa silleen muodikkaalta ja modernilta, ja ihan ykkösenä sen pitää kuulostaa coolilta (elikäs ihan tosi siistiltä). Ja sit jollain välähti, ja niin kehiteltiin Syfy.

Hienoushan tässä oli se, että nyt oli nimi (kuulemma), jota pystytään ihan tosissaan markkinoimaan ihan kaikille, ja brändätäkin voidaan, ja vaikka mitä. Ja vaikka se lausutaan ihan samalla tavalla kuin vanha tuttu SciFi (elikäs siis saifai, jos ei joku vaikka tiennyt), niin se on kuitenkin uusi ja fantastisen makea Syfy, josta kaikille ei heti tule nörtit mieleen. Ja ihan erityisen parasta on se, ettei Syfy tarkoita missään mitään ennestään.

Paitsi....

Syfy tarkoittaa puolan kielellä sukupuolitautia. Sitä olis voinut kuvitella että ne kaverit jotka tän keksi, olis tarkistanut ensin ettei näin pääsis käymään. Koska siitähän ei ole mitään epäilystä, etteikö tällainen tieto leviäisi internetin ihmeellisessä maailmassa kulovalkean tavoin. Ja voi, miten se onkaan levinnyt. Just nyt ihmiset tuntuu kovasti miettivän että vaihtaako Puolankin SciFi nimensä, vai olisko se sit kuitenkin jo vähän liikaa. Oli miten oli, mun mielestä on turha kauheasti parjata, koska kyllähän nuo kuitenkin onnistui tavoitteessaan ihan täydellisesti. Ei meinaan tule nörtit mieleen...

12 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Aina ei voi voittaa... Kysyn muuten tässä, vaikka voisin sähköpostiakin laittaa, että onko englannissa ensin mieluummin ajan vai paikan määre?

rauni kirjoitti...

WAU !!!
Kyllä ne jenkit osaa.
Mutta asiasta toiseen, olet monesti maininnut ilman kosteuden.
Olisi kiva tietää minkälaisia kosteusprosentteja teillä siellä on.

Andy kirjoitti...

Lilli: Paikka tulee ennen aikaa, mieluusti.

rauni: Netin sääpalvelu ilmoitti meidän postinumeroalueen tämän hetkisen prosentin olevan 77%, ja usein on kesällä korkeampikin. Vertailuksi kun katsoin vaikka Turun, niin sanoi 50%. Silleen on, että kun kunnon lämpimällä menee ilmastoidusta sisätilasta ulos, vetää linssit huuruun... :)

Andy kirjoitti...

Lisätään vielä sen verran, että toinen sivusto antoi kosteusprosentiksi jo reilusti yli 85... Riippuu vähän siitä missä mittauslaitteet sijaitsee, Houston on sen verran iso, että sääolosuhteet saattaa kaupungin sisällä olla eri laidoilla ihan erilaiset. Se vaan ei muutu, että ilma on kostea... ;)

Lilli kirjoitti...

Kiitos. En minä sitä pitkään muista, mutta voin sit käydä täällä tarkastamassa. Meillä on tänään henksubileet seikkailujen saaressa. Ja muutenkin olis paljon työkuulumisia, muuta elämää ei kauheasti ole. En oo vieläkään saanu mikkiä, mutta eiköhän sillä läppärin omalla pärjää. Eikä sitä xp:tä ole vielä laitettu, niin ei oo tullut nettiongelmaakaan.

Andy kirjoitti...

Tahtoo kuulumisia! Vaikka sitten vaan työrintamalta, jos ei kerran muita ole... ;)

helka kirjoitti...

Noniin, nimimerkki B. Wisser täällä.

Haluaisin muistuttaa iänikuisesta SPOTPA-kaavasta englannin suhteen: S(ubjekti) P(redikaatti) O(objekti) T(apa) P(aikka) A(ika).

Itse asiaan näin enlanninkielen tietäjänä ( ;) ) mainittakoon, että parhaalta toi kanavan uusi nimi kuulostaa mun mielestä suomalaisittain lausuttuna: syfy. :D

Andy kirjoitti...

Voi spotpa sentään... ;) Mun mielestä Syfy on pöljä ihan miten päin vaan. Mitä vikaa siinä SciFissä muka oikeasti hei oli?!??

helka kirjoitti...

Oli vaan pakko spotpailla, koska sen avulla ite muistan vaikeissa tilanteissa!

Ja joo, kyllähän se alkup. nimi olisi parempi ollut, kun jopa mulle, joka en ole puolalainen, tuli Syfystä ekana mieleen syfilis...

Andy kirjoitti...

Mutta hah! Ei tullut nörtit! Eli just kuten sanoin, ne on onnistunut tavoitteessaan.

mama kirjoitti...

joo, kuten mä jo sillon aikanaan sanoin, ku tästä nimenvaihdoksest ilmotettiin, et ohan se ihan hirveetä, et kanava vetoo nörtteihin, jotkahan ei tunnetusti oo a) uskollisii katsojii, b) fanaattisii kerääjii, tai c) valmiita maksaan mitä tahansa dvd- tai blu-ray-julkasuista, virallisesta keräilykamasta tai oikeestaan mistä tahansa niitten suosikkisarjaan liittyvästä kamasta.

ja scifimateriaaliihan ei tunnista scifiks, jos se tulee syfy-nimiselt kanavalt, eipä tieteskään...

Andy kirjoitti...

Mikä sitä paitsi nörteissä on tosiaan edes vikana? Mää ei ymmärrä kyllä tätä yhtään, ja edelleen se Syfy-teksti siellä alakulmassa hymyilyttää joka kerta...