perjantai 17. heinäkuuta 2009

Palvelus

Olin tänään pesemässä pyykkiä alakerrassa. Siellä on käytävän oikealla puolella huone jossa on kuusi pesukonetta ja vastapäätä vasemmalla huone josta löytyy kuusi kuivausrumpua. Laitteet toimivat kortilla, johon on mahdollista ladata lisää rahaa sekä kuntosalilla (pankkikorttia käyttäen) tai toimistossa (käteisellä). Kun olin juuri siirtänyt pyykkini kuivausrumpuihin, tuli paikalle aasialaissyntyinen nainen, joka lähestyi minua palvelusta pyytäen.

Aluksi en ihan meinannut ymmärtää millaista palvelusta minulta tarkalleen pyydettiin, sillä naiselta oli muutamakin englannin sana vähän hukassa. Hän selitti ettei voinut ladata kortilleen rahaa kuntosalilla, enkä oikein saanut selville johtuiko se siitä ettei hän osannut käyttää latauslaitetta, vai eikö hänellä ollut siihen sopivaa pankkikorttia. Tajusin vasta paljon myöhemmin että todennäköisin syy oli se, että kuntosali oli tänään koko päivän kiinni kunnostuksen vuoksi. Nainen jatkoi selittämällä, ettei toimistossakaan lataaminen onnistunut, koska siellä kelpaa ainoastaan viiden tai kymmenen dollarin setelit, eikä hänellä ollut sopivaa.

Lopulta yhteisymmärrys löytyi ja ymmärsin että nainen halusi käynnistää kuivausrummun minun kortillani. Tästä hyvästä minulle ojennettiin dollarin seteli. Mikäs siinä, kiva jos voin olla avuksi. Jonka lisäksi kuivausrummun käyttö veloittaa kortilta ainoastaan 75 senttiä. Sain hyvän mielen kun pystyin auttamaan naapuria pulassa ja nettosinkin vielä neljännesdollarin. Ei huonompi saldo.

2 kommenttia:

mama kirjoitti...

sähän voisit ruveta tekeen tosta oikeen bisnestä. sit ku palaatte suomeen, ni sul ois ainaskin... öö ...10 dollarii jo kasas! 8-)

Andy kirjoitti...

Voitto se on pienikin voitto. :)