perjantai 24. heinäkuuta 2009

Splashdown loiskis

Otetaan vuosijuhlajuttuja kerta vielä, eli päivälleen neljäkymmentä vuotta sitten Apollo 11 laskeutui takaisin maahan ja Neil Armstrong ja Buzz Aldrin palasivat kaverinsa Mike Collinsin kanssa turvallisesti kotiin oltuaan ensimmäiset kuussa käyneet ihmiset. Tapahtuman kunniaksi Houston Space Center järjesti bileet.

Etukäteen oli tiedossa, että ovet avataan puoli seitsemältä. Ajeltiin paikalle juuri niihin aikoihin, huomataksemme että loppuunmyytyyn tapahtumaan oli aikas moni tullut vielä enemmän ajoissa jonottamaan. Jono jatkui ja jatkui, silmänkantamattomiin. Space Centerin edustalla on oikeilla mittasuhteilla toteutettu malli meidän aurinkokunnasta ja kun me vihdoin löydettiin jonon pää, oltiin Plutoakin pitemmällä. Onneksi kello oli niin paljon että jono lähti liikkumaan aika reippaasti, jonka lisäksi mieltä ylensi myös se että meidän taaksekin kertyi vielä melkoisesti porukkaa.

Sali jossa kunniavieraat puheitaan pitivät oli täyttynyt jo siinä vaiheessa kun me oltiin jossain Saturnuksen kohdalla, mutta NASA:n kavereitten äänentoisto toimi onneksi ihan eri tasolla kun taidemuseolla aikanaan, ja isoja televisioruutujakin oli vähän joka puolella. Niistä me sitten katseltiin ja kuunneltiin ohjelmaa, johon kuului aikaisemmin mainittujen Neil Armstrongin, Buzz Aldrinin ja Gene Kranzin lisäksi mm. George Abbey, Gerald Griffin, Christopher Kraft, Jr. ja Glynn Lunney (jos nimet ei sano mitään mutta uteliaisuutta riittää, Google on ystävä).

Lippujen hintaan kuului myös hodari-buffet, josta me nautittiin puheiden jälkeen. Loisto ajoitus, sillä hirmu suuri osa ihmisistä lähti pois heti kun "virallinen ohjelma" päättyi, eli istumapaikkakin löytyi siinä kohtaa varsin helposti. Ja mikäs siinä oli syödessä kun lähistöllä soitteli bändi The Rockit Scientists ja televisioruuduilla pyöriteltiin valokuvasarjaa Apollo 11:n ajoilta. Hodarien lisäksi tarjoiluun kuului jätskejä ja pieniä suklaaleivoksia, jotka kulkivat mini moon pien nimellä. Kaikkiaan siis ihan tosi kiva ilta, me tykätään NASA:sta!

2 kommenttia:

mama kirjoitti...

kuulostaa tosi upeelta tapahtumalta, onneks en oo kateellinen...

google on ystävä. jossain vaihees lähitulevaisuudes google on todennäkösesti myöskin supreme overlord and oppressor of the huddled masses, mut mitä välii, kuhan mä löydän etsimäni tiedon nopeesti. ja ainahan sitä voi pyrkii googlelle hommiin, jos tahtoo päästä hallitsevaan luokkaan mukaan. tosin mä kuulun jo DNRC:hen (dogbert's new ruling class), joten eiköhän täs oo pullat hyvin uunis. ...miten pullat muuten on huonosti uunis? väärin päin? kyljellään? hajottavat paikkoja, ryyppäävät ja syljeskelevät?

Andy kirjoitti...

Microsoftin uusi Bing mainostaa itseään sanomalla että se ei ole pelkästään hakukone, vaan myös kaikkien aikojen ensimmäinen päätöksentekokone. Kuka haluaa Microsoftin tekevän puolestaan päätöksiä, kysyn vaan... Google se on kun rokkaa!