lauantai 12. syyskuuta 2009

Fanitusta

Käytiin tänään vihdoinkin katsomassa Inglourious Basterds ja sillä uhallakin että kuulostan elokuvanörttifanitytöltä totean, että Quentin Tarantino se vaan osaa. Älyttömän mielenkiintoinen ja viihdyttävä "mitä jos" tarina Tarantinolle tyypillisellä laatutasolla toteutettuna, minä tykkäsin kyllä ihan täysillä. Ihan äkkiä ei tule mieleen toista nykyohjaajaa joka ymmärtäisi musiikin käyttöä elokuvassa samalla tavalla, jonka lisäksi on ilo seurata miehen genrerajoja rikkovaa kerrontaa. Saispa tuo tehdä noita leffojaan vähän tiuhempaankin tahtiin, vaikka hyvää kyllä malttaakin odottaa.

4 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Helsingissä tuo Tarantinon elokuva nousi viikon listaykköseksi katsojaluvuilla mitattuna, vaikka onkin saanut aika kriittisiä sisältöarvioita. Toisen tilan sai aivan ihana G-mutanttimyyrien agenttitarina. Syksyn elokuvatarjonnassa on tosi ´paljon hyviä otoksia.
Olli

Andy kirjoitti...

Tarantino kerää katsojia aina. Sen sijaan G-Force ei meitä niin kiinnosta, vaikka traileri on nähty moneen kertaan.. ;)

Olli kirjoitti...

Näin G-Forcen kun 12-vuotias kummipoikamme halusi nähdä sen ja 10-vuotias kummisisarensa samaan aikaan Puoliverisen Prinssin. Näin valinta osui minulle otolliseksi ja se leffa oli elämäni eniten kutkuttavasti naurattanut kuvaus. Siinä oli kaikki tosiagenttiosiot mukana, mutta nyt vain marsut ja yksi myyrä hoiti kaikki agenttiasiat. Juoni oli hyvä ja ei tarvinnut katsella sellaista Jack Bauerin väkivaltaa tai puolialastonta erotiikkaa ja silti oli liki trilleri. Yhtymäkohdat ihmiskuviin olivat niin mahtavat, ettei toisista väliä. Suositan.
Olli

Andy kirjoitti...

Sithän sulla kävi hyvä onni, kun elokuva sattui osumaan täysin kohdilleen. :)