sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Piti...

Piti mennä tänään leffaan, kuten meillä on sunnuntaisin ollut tapana, mutta en kehannut lähteä sinne kähisemään ja pilaamaan kaikkien elokuvanautintoa yskänpuuskillani. Piti mennä shoppamaan Villelle mm. uusia shortseja, kun sen vuosikausia vanhat liki kirjaimellisesti räjähti käsiin (tai jalkaan), mutta jatkuvan köhimisen uuvuttamana en jaksanut edes harkita ostostelua. Joten meille ei jäänyt mitään muuta vaihtoehtoa, vaan oli aivan välttämätöntä viettää vapaapäivää katsellen jalkapalloa.

Ja arvatkaa mitä. Texansit voitti pelin! Älyttömän jännä peli oli kyllä Houstonin verivihollisia, Tennessee Titanseja vastaan, mutta niin ne vaan taisteli tiensä voittoon. Viimeisellä neljänneksellä mä roikuin jo puoliksi sohvalta ulkona, kun elin niin voimakkaasti mukana. Hyvä Texans, tällaista lisää!! Ja koska jenkkifutis nyt vaan on osoittautunut älyttömän viihdyttäväksi lajiksi, katseltiin vielä iltapeli New York Giants vs. Dallas Cowboys. Kunnon houstonlaisina kannatettiin luonnollisesti raivokkaasti Giantseja. Ei sillä, että houstonlaisilla pitäisi olla erityisiä sympatioita New Yorkia kohtaan, vaan koska aina tilaisuuden tullen pitää olla Dallasia vastaan... Se olikin varmasti meidän vankkumaton tuki, jonka ansiosta Giants voitti pelin (33-31, potkumaalilla kun pelikellossa oli aikaa jäljellä neljä sekuntia).

Mahdetaankohan me vielä saada yliannostus tästä jalkapallosta? Tarjontaa ainakin riittää, koska legendaarisen maanantai-illan jalkapallo-ottelun lisäksi sunnuntaisin televisio tarjoaa yleensä kolmekin matsia, koska se on kuitenkin se päivä kun suurin osa kierroksen peleistä pelataan. Vaan ei huolta, ei me oikeasti aiota ihan joka sunnuntaita kykkiä telkkarin edessä, kahden viikon päästä me esimerkiks mennään katsomaan peliä ihan livenä... ;) Mutta jos ei muutakaan tekemistä satu olemaan, tai taudin vuoksi juuri muuta jaksaisi tehdäkään, on futispeli kyllä harvinaisen mielenkiintoista katsottavaa. Ja koko ajan mielenkiintoisemmaksi muuttuu, kun aletaan vähitellen ymmärtämään pelin hienouksia aina vaan enemmän pääpiirteisten sääntöjen lisäksi. Taisin järkyttää äitikultaa jonkun verran muutama päivä sitten, kun julistin jenkkifutiksen kiinnostavammaksi katsoa kuin jääkiekon. Ja se on muuten mun suusta paljon sanottu.

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

NO NO et sä nyt noin pikkujutulla pysty ihan järkyttämään, mutta kyllä se vähän kummalta kuulosti vannoutuneelta Tepsifanilta.
Ja ainahan sinä olet herkästi jostain uudesta innostunut. ei me oikein sitä karateatakaan osattu vakavana juttuna pitää, luultiin sen lopahtavan alkunsa, mutta kyllä se vaan osoittautui ihan loistojutuksi.

sirpa kirjoitti...

No huh... että joku pallopeli voittaa lätkän.. tuskin sentään.. Alat olla huolestuttavan jenkkiläinen jo... hyvä kun me tuodaan tuulahdus kohta sulle perisuomalaisuutta ja tulette edes käymään jouluna.. ettet ihan pääse amerikkalaistuun siellä.

sirpa kirjoitti...

Voisi sitten nuo baseball ja palloilujutut jättää ja
voisit pitää meitä kartalla säätilan suhteen,millaisissa säässä siellä tällä hetkellä elellään.. lähinnä kiinnostaa pärjääkö siellä kesävaatteilla vai pitääkö villapaitaa pakata mukaan.. En ajatellut kyllä täyttää matkalaukkua moisella lainkaa.. lainaan sulta jos tulee vilu.. mutta kesäähän siellä vielä eletään vai.. toiset varmaan osaa hienosti netistä seurata vaan tiedät siskosi..onneton netin käyttäjä.

Andy kirjoitti...

rauni: :) En mä kyllä liigaa oo seurannut pitkään aikaan kun ihan pintapuolisesti ja ainahan ne on ollut arvokisat mitkä on ihan ykkösenä innostanut.

sirpa: No nyt löytyi sitten joku joka järkyttyi syvästi... ;) Sorry, sisko, mutta se vaan on kokonaisvaltaisesti jännempi laji katsella. Yritän kehitellä jonkun sääinfoiskun lähiaikoina.