tiistai 1. syyskuuta 2009

Propelihattu leikkii

Loma on tältä erää ohi ja työt on taas alkanut. Vieraiden kanssa tuli tehtyä paljon kaikkea kivaa ja kyllä lomaa olisi voinut jatkaa pitempäänkin. Onneksi ensi viikolla on Labor Day eli nelipäiväinen työviikko tiedossa.

Tällä viikolla ei kuitenkaan laiskotella. Tänäänkin jouduin tekemään rankkoja uhrauksia tieteen nimissä. Tarvitsin meinaan koemateriaalien valmistusta varten pientä metallilieriötä. Sellaista ei nyt kuitenkaan labrasta löytynyt, joten aivoriihi pystyyn. Tuloksena pieni ahaa elämys ja matka kohti aulan automaatteja. Siinähän niitä lieriöitä oli lasin toisella puolella riveissä, mutta jäin nuolemaan näppejäni kun lompakosta ei löytynyt sopivaa rahaa. Matka jatkui sitten kadun toiselle puolelle kauppaan, jossa runsaudenpula meinasi laittaa tutkijapolon pään sekaisin. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin sitten Sprite tölkkiin, se kun näyttää diaesityksissä vähemmän kirjavalta kuin moni muu;)

Väkisellä sitten hörpin tölkin tyhjäksi (tää on se uhraus osa), että pääsin väkertämään itselleni lieriötä. Timanttisahalla purkista kansi ja pohja pois, ja lieriö on valmis. Leipäveitsellä vielä muotoilin styroksista lieriön sisään tukipalan/akselin, jonka avulla se saadaan kiinni porakonetta muistuttavaan pyörittäjään. Jeesusteippiä ei tällä kertaa tarvittu, mutta ehkä sitä voisi näön vuoksi johonkin kohtaan laittaa.

Kelpaiskohan tää juttu Niksi-Pirkkaan? Kamera ei valitettavasti ollut tänään matkassa, joten joudutte turvautumaan villiin mielikuvitukseen lopputuloksen visualisoimiseksi.

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Hienoa Ville! Tuohan kuulostaa yleensä naisille tyypilliseltä luovuudelta, sinä olet hyvinkin kehityskelpoinen yksilö mieheksi;) Niksi-Pirkkaan vaan.

mama kirjoitti...

kuka vielä kehtaa väittää, et akateemikot ei ois käteviä käsistään? mut pistä ny sitä jeesusteippii kuiteski, se vähän ninku kuuluis asiaan! 8-)

Olli kirjoitti...

Sä et kertonut lainkaan, mihin tarkoitukseen sitä silinteriä - ei kun sylinteriä - tarvitaan. Jyrsijöiden juoksuttamiseen kierrokset lienevät turhan suuria. Ja jos Spriteltä on leikattu pohjat pois ja purkki on täytetty styroksilla, niin ei se fuugaukseenkaan käy?
Ernomaista kun luovuutta riittää. Tahdotko tehdä tästä hattuarvoituksen?
Olli ;-)

Ville kirjoitti...

rauni: Niksi-Pirkka voisi kyllä vaatia sukkahousujen käyttöä. Ihan niin pitkälle luovuuteni ei kuitenkaan riitä;)

mama: Mä tiesin että sä kannatat jeesusteippiä. Ehkä sit versioon 1.2

olli: Nopeutta voi säätää välillä 50 - 2000 kierrosta minuutissa. Jyrsijät voi kyllä alkaa sinkoilla ympäriinsä noilla huippulukemilla;)