torstai 3. syyskuuta 2009

Virheilmoitus

Tapeltiin joskus alkuvuodesta meidän vanhan auton kanssa kun siinä oli yksi vikailmoitusvalo jonka anturi oli rikkisärki. Eli siis, valo syttyi säännöllisin väliajoin mutta sen varoittamaa vikaa ei kuitenkaan koskaan löytynyt. Rampattiin korjaamolla useampaan otteeseen tutkituttamassa tilannetta, kunnes lopulta lupasivat että nyt ei syty enää. Eikä syttynytkään, sen paremmin meillä kuin uudella omistajallaankaan (ainakaan meidän parhaiden tietojen mukaan). Mutta voi että miten se ärsytti. Siinäkin vaiheessa kun hyvin tiesi että kyseessä on anturivika, oli jotenkin hermostuttavaa ajella jatkuvasti autolla jonka kojelaudasta tuijottaa pieni varoitusmerkki. En tykännyt.

Tänään kun oltiin lähdössä yliopistolle jäi auton startattua kojelautaan palamaan pieni keltainen merkkivalo. Nääh, ei ole edes punainen, kyllä tällä voi hyvin ajaa. Minä suhailin kohti kampusta ja Ville selasi ohjekirjasta että mikäs valo sitten mahtaa olla kyseessä. No, sehän on alhaisesta rengaspaineesta varoittava valo. Mutta mikä parasta, jos se palaa yksistään (kuten nyt oli), kyseessä on anturivika. Oikeasta virheestä on kyse vain jos valon yhteydessä palaa myös erikseen sanallinen ilmoitus alhaisesta rengaspaineesta. Jumaliste, neljä kuukautta vanha auto ja nyt jo tämän ongelman kanssa saa tapella! Ja mitä asiasta kertoo se, että ne on oikein osannut varautua anturivirheeseen antamalla sille ihan oman valokoodin? Käytiin sit kumminkin töiden jälkeen huoltoasemalla tarkistamassa paineet, mikä oli kyllä ihan oma operaatio sinänsä. Laitteet oli ihan erilaiset kun mitä ollaan kumpikaan koskaan nähty, mutta Ville väittää vakaasti tulkinneensa hommaa lopulta oikein, eikä ongelmaa kuulemma ole. Saa nähdä, meillä on meinaan huoltoaika huomenna aamupäivästä. Siellä voi olla yksi tosi kiukkuinen naisihminen jos ongelmaan ei löydy ihmisten aikaan ratkaisua...

6 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Pidä vaan puolesi siellä huollossa, mutta kai ne siellä isossa maailmassa on niin valistuneita etteivät väheksy naista viemässä autoa huoltoon. Täällähän on sanonta:"kyllä ne saksalaiset osaa" varautuvat tuollaiseenkin.

Andy kirjoitti...

Onneksi mun uskoni saksalaisiin laatuautoihin ei horju helposti, mutta minipienesti kyllä ärsyttää tällainen...

marketta kirjoitti...

Meillä täällä koti-Suomessa on kohistu kovasti Audin maajohtajan antamista haastattelulausunnoista, joissa vertailtiin autoja ja naisia ja varsinkin naisten ominaisuuksia päätyen toteamukseen, että naiset eivät sovellu mihinkään erityisen vaativiin tehtäviin, ja että sitäpaitsi miehen vaatehuolto ja ruokailu ovat ykkösjuttuja onnistuneessa liitossa. Seuraavana päivänä miekkonen joutui perumaan puheensa ja sanoutumaan irti. Sic!

Andy kirjoitti...

Siis mitä?! Aika huikeeta lähteä tuollaisia julkisesti laukomaan, ei kyllä järki paljon päätä pakottanut. Vai eikö kaveri oikeasti muka tajunnut että tuollaiseen joku aivan satavarmasti tarttuu..?

marketta kirjoitti...

Juu, ja hämmästyttävän monet ovat jopa Hesarin yleisönosastossa olleet sitä mieltä että nyt on sananvapauden jaloa periaatetta käyty käpälöimään! Miekkonen sentään itse suri, että huolella ja vaivalla rakennettu Audin brändi sai kolhun.

Andy kirjoitti...

No olen mä siinä samaa mieltä että tietenkin sananvapauden nimissä saa mielipiteensä ilmaista, mutta jos tekee sen tilanteessa missä edustaa työnantajaansa, kannattaa olla varma että työnantaja seisoo samojen mielipiteiden takana. Audi vissiin ei halua leimautua noin yleisesti sovinistifirmaksi... ;)