maanantai 28. syyskuuta 2009

Postauksia tilauksesta

Tässä vähän kuulumisia työrintamalta, kun oikein erikseen toivottiin:)

Tänään oli taas kertaalleen mun vuoro pitää labraesitys omista tutkimuksista. Kuinkas ollakaan havahduin asiantilaan perjantaina iltapäivän loppupuolella. Joku näsäviisas voisi tähän sanoa, että kannattaisi ehkä joskus vilkaista työkalenterin seuraavaa viikkoa jo ennen viikonlopun viettoon lähtemistä... Niin tai näin, päädyin sitten valmistelemaan esitystä hyvissä ajoin sunnuntaina, perjantaina ja lauantaina kun ei pallopeleiltä kerinnyt. Onneksi seminaari oli vasta puolen päivän aikaan, niin ehdin viimeistelemään diaesityksen töissä. Miten ihmeessä mattimyöhäiset pärjäsi ennen vanhaan? Nytkin otin digikameralla viimeisen esitykseen laitettavan kuvan vielä puoli tuntia ennen yleisön eteen astumista. Yleisöä oli muuten selvästi kesäistä enemmän, kun mukana nyt oli myös liuta perusopiskelijoita. Ja oli joukkoon eksynyt yksi vieraileva proffa San Antoniostakin. Liekö sitten vieraskoreutta vai edellistä parempi esitys, mutta tällä kertaa kukaan ei nukahtanut kesken kaiken. Esittipä joku jopa jonkun kysymyksen esityksen päätteeksi. Aktiivista yleisöä siis.

Työt alkaa pikkuhiljaa siirtyä suunnittelu- ja kehittelyvaiheesta varsinaisten tutkimusten puolelle. Parhaillaan valmistan näytekappaleita tulevia rustonkasvatuskokeita varten. Ja muovin valmistus jatkuu ahkerasti, vaikka joudummekin elämään kädestä suuhun. Olemme tyhjentäneet raaka-aineen valmistajan tehdasvarastot (Euroopassa) kokonaan ja odotamme seuraavaa satsia kärsimättömänä. Tästä samaisesta muovista minä valmistan lähiaikoina näytekappaleet myös toiseen koesarjaani, jossa tutkitaan kasvutekijöiden vaikutusta luun paranemiseen.

Töissä taitaakin olla lähiaikoina entistä kiireempää, mutta kyllä minä aion silti ottaa vähän lomaa, kun vieraita on taas tulossa. Tervetuloa siis munkin puolesta!

p.s. Dallas Cowboys meni ja voitti meidän harmiksi tämäniltaisen futispelin Carolina Panthersia vastaan:(

8 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Kiitos Ville, välillä kuuluu työrintamaltakin jotain.
Minähän en noita koulun penkkejä ole koskaan kovinkaan paljon kuluttanut mutta töissäni joitain sisäisiä tutkintoja suorittanut Op ryhmän omia.. niin sen olen oppinut itsestäni, että en opi varmaan koskaan tekemään mitään ajoissa vaan kaikki tehtäväni tein aina vähintään viimeisenä päivänä tai jopa yönä tai viimeisinä tunteina..mutta hyvää jälkeä siltikin sain aikaan. Jos tuosta sinun esityksen yleisömäärästä ja varsinkin niiden mielenkinnosta esitystäsi kohtaan jotain voisi päätellä, niin hyvää jälkeä sait aikaan sinäkin vaikka et hyvissä ajoin sitä ollut tehnytkään.Ehkä se onkin niin että kun asiat tekee viime tipassa, sitä skarppaakin sitten paremmin ja tulos on parempi.. toivotaan ainakin ;-)
Ja olihan sen Villenkin pakko mainita jalkapallosta.. onneks vaan niin vähän.
Kiva kuulla että saat vapaata silloin kun ollaan kylässä.

rauni kirjoitti...

Niin niin, muutamille pitää sanoa tapaamisaika vähintään varttia liian aikaiseksi, niin ollaan sopivasti paikalla, vai mitä Sirpa ja Helka?

Ville kirjoitti...

sirpa: Se on varmaankin juuri toi viime hetkellä skarppaaminen kun auttaa. Jää kaikki epäoleellinen pois kun täytyy saada nopeesti valmista.

Sirpa kirjoitti...

Rauni; joo mun auotn kello on viisi minuuttia etuajassa ja herätyskello samoin..

Ville; sovitaanko että on sittenkin siis tuloksellisesti parempi jättääkin viime tinkaan hommat... ei niitä siis kannatakaan yrittää liian aikaisin tehdä.

Ville kirjoitti...

Sovitaan vaan:)

marketta kirjoitti...

Mutta jos muovi menee suoraan kadesta suuhun, niin maistuuko se muka niin hyvalta? Huomaattehan, etta alan vieraantua tiedemaailmasta hiljalleen. Joka tapauksessa mainiota, etta tyot etenevat! Tarjallakin on usein mainintoja kirjaston olosuhteista, joten taitaa hanenkin tyonsa olla hyvassa kuosissa.

helka kirjoitti...

Heei, Rauni; mitäs tuo oli tarkoittavinaan!?

T: Nimimerkki "Kerran olen ollut ajoissakin" ;)

Ville kirjoitti...

marketta: Ei sitä muovia ole sentään tarkoitus syödä. Sehän maistuukin ihan.....muoville.