tiistai 29. syyskuuta 2009

Maailman huonoin mainos?

Mainitsin kerran aiemmin mainoksista jutellessani Applen hulvattoman Mac vs. PC -kamppanjan. Nää mainokset on hyvin tehokkaasti nostanut Applen mailikaupalla Windowsin edelle mainontasodassa, eikä Windowsin ns. tavisten kanssa toteutettu mainossarja päässyt edes samaan sarjaan. Nyt on kuitenkin Microsoftin vähän pakko yrittää kovemmin, kun uuden käyttöjärjestelmän, Windows 7:n, julkaisupäivä lähestyy. 7 on pakko saada markkinoitua hyvin, koska Vista on melko universaalisti tuomittu suurimmaksi mokaksi ikinä (pakko kyllä tunnustaa, että mun Vista ei oo mitenkään erityisemmin aiheuttanut ongelmia, vaikka oonkin sen nyt pitkälti hyljännyt omiin oloihinsa ja keskittynyt uuden vauvan paapomiseen...) ja jos seiskakin nyt floppaa, on Microsoftilla ankeat ajat edessä. Tilannetta ei mitenkään helpota se, että Apple toi juuri markkinoille oman uuden käyttöjärjestelmänsä, Lumileopardin, joka mekin otetaan kokeiluun varmasti ihan lähitulevaisuudessa.

Mut niistä mainoksista. Tässäpä on Windowsin uusin yritys päästä mukaan kilpailuun. Ekalla kerralla kun näin, mä vaan tuijotin telkkarin ruutua epäuskoisena. Tokalla kerralla räjähdin jo alkumetreillä nauramaan, enkä pysty naama peruslukemilla tätä katsomaan vieläkään. Siis ihan oikeasti, tämänkö kanssa te nyt lähdette liikkeelle? Jos joku löytää tästä sen hyvän idean mikä markkinointiosastolla on ehkä ollut, voitteko kertoa mullekin?

8 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Tuosta mainoksesta ei mitään, mutta tarkistin juuri, että Mama on kommentoinut viimeksi syyskuun alussa.
MISSÄ OLET MAMA sun kommentteja on lähes yhtä hauska lukea kuin näitä varsinaisia blogi-juttujakin.

Andy kirjoitti...

Ei se varmaan lue meidän juttuja enää... :(

Olli kirjoitti...

Kai se Windows 7 on ihan kiva kapine, mutta niin on lumileopardikin. Tosin tätä 10.6-versiota voisi yhtä hyvin kutsua pikkujaguaariksi , -gepardiksi tai -pantteriksi kun se on niin käyttäjäystävällinen ja pehmeä. Tuota mainosta ei kyllä vasarahai ymmärrä.
t. Olli

Andy kirjoitti...

Niin, lumileopardihan on edellisiä käyttiksiä kevyempi. Koskakohan Windows tekis oikeasti kevyen käyttöjärjestelmän? Eikun, ai niin, eihän ne osaa... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Arvaappa Tarja miksei sisaresi kommentoi tähän yhtään mitään.......;-)

Andy kirjoitti...

Jaa-a, jos ei sitä kiinnosta Applen ja Microsoftin mainoskilpailu..? ;)

mama kirjoitti...

hehei, mua on kaivattu! mä oon otettu... *tippa silmäkulmassa*
lupaan kommentoida jatkossa säännöllisemmin. plus tietty jälkikommentoida kaikki vielä kommentoimattomat jutut!

oon viime viikkoina kommentoimisen sijaan käyttäny kaiken kirjotusenergian eri proffien kans kommunikointiin (mikä ei ikinä voi onnistuu yhellä spostilla...). jos ette oo koskaan koittanu muotoilla sähköpostii ihmisille joista toinen on hävittäny mun esseen ja toinen ei erota yhdeksää kymmenestä (opintopisteestä siis), ja joille ei vaan voi pottuilla, koska ne teki mulle alun alkaenki palveluksen, ni en kyl suosittele kokeileen. on se sen verran vaikeeta löytää oikee hattu kourassa -sävy, vaikka ois näinki perusnöyrä ihmine ku minä... *g*

toi wintoosan mainos on todallakin käsittämättömän huono. ja pahoinvointii aiheuttava. lisäks mä haluisin huomauttaa, et microsoftin laskutapa on jännä: windows 3.11 jälkeen on markkinoille tullu win95, win98, millenium, win2000, winxp, winNT, winCE, vista, win server 2003 & 2008 ja varmaan unohdinki viä jonkun. eli mistä hitosta tää '7' muka tulee?!!!

Andy kirjoitti...

Nyt tuolle mainokselle on tehty jo "jatko-osa" missä sama likka jatkaa diaesitysten puuhaamista ja kertoo kuinka pc:llä kaikki on vaan niin kivaa... ;)