torstai 24. syyskuuta 2009

Selvillä vesillä

Virallista hurrikaanikautta on vielä pari kuukautta jäljellä, mutta meidän riski jäädä myrskyn kouriin alkaa olla häviävän pieni. Historia tuntee nimittäin ilmeisesti ainoastaan kolme hurrikaania jotka ovat Texasiin asti yltäneet syyskuun 24. päivän jälkeen. Kahden jäljellä olevan kuukauden aikana myrskyjä saattaa toki ilmaantua, mutta niiden odotetaan suuntaavan ennemminkin koilliseen kuin meidän suuntaan, joten näyttäisi kovasti siltä, että meiltä jää hurrikaani tyystin kokematta.

Tämä kausi on ollut hyvin hiljainen hurrikaanien ja trooppisten myrskyjen suhteen muutenkin. Samat sääolosuhteet, jotka aiheuttivat ennätyskuuman kesän, ovat epäotolliset hurrikaaneille, minkä takia myskyjä ei ole päässyt syntymään yhtä paljon kuin tilastollisesti yleensä syntyy. Paikallisia tämä ei kyllä harmita lainkaan, viime vuotisen Iken muistot elävät sen verran voimakkaasti ettei uusia myrskyjä kaivatakaan. Hyvä niin, vaikka toisaalta olishan sellainen pieni ja vaaraton ollut kiva lisä uusien kokemusten listaan. Vähän kuten silloin, kun Japanissa koettiin pieni maanjäristys. Se oli jännää!

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

On se hyvä, että hurrikaanit pysyy poissa sieltä. Ei tarvitse täällä olla sydän syrjällään teidän puolesta, kun lukee ja kuuntele uutisia niistä.

Andy kirjoitti...

Ei ole yksikään tänä vuonna käynyt edes lähellä, eli ei tarvi olla siellä huolissaan.