perjantai 2. lokakuuta 2009

Merkkaa jälkikasvusi

Tiiättekö kuinka karjaa polttomerkitään? Tai ainakin ennen vanhaan oli sellainen tapana, voipi olla että nykyisin on siirrytty jo vähän hellempiin metodeihin. Mutta siis, elikon persuuksiin iskettiin kuumennettu rautahässäkkä, joka poltti ihoon karjatilan tunnuksen. Että tietää kenelle se kuuluu, jos sattuu harhailemaan väärään paikkaan tai jotain. Mun tuli heti mieleen että täällä karjatilojen maassa Texasissa voitais sit käyttää tätä polttomerkintää, kun Californiassa merkataan lapsetkin tatuoinneilla...

Juttu tuli ilmi jo huhtikuussa, mutta se palasi otsikoihin nyt kun asia on oikeudessa. Yhteen Californian pahamaineisimmista jengeistä kuuluva mies tatuoi jengikaverinsa avustuksella jengin tunnuksen 7-vuotiaan poikansa lonkkaan. Mies itse väittää että hän suostui hommaan kun poika oli iät ja ajat tatskaa ruikuttanut, kun haluaa olla ihan kuin iskä. Syyttäjän puoli kertoo taas tietävänsä, että poikaa pidettiin väkiseltään aloillaan kun tatuointia tehtiin. Mun mielestä se nyt on toisaalta aika se ja sama (no joo, onhan se väkisin tehty ehkä vielä pahempi...), kun kerta ihan selvää on se, ettei 7-vuotiaalle voi tuollaista antaa periksi vaikka se kuinka itse pyytäisi. Eli on se isä sitä ihan itse pojalleen halunnut, vaikka taustalla olisi myös pojan omat pyynnötkin.

Koko homma riippuu nyt pitkälti siitä, minkä rikoksen tuomari katsoo olevan kyseessä. Pahimmillaan voi käydä iskälle ihan tosi huonosti, koska yhdestä harkinnan alla olevasta määritelmästä saa elinkautisen. Ja täällä elinkautinenkin on ihan oikeasti se elinkautinen (tosin ehdonalaista saa jossain vaiheessa anoa), eikä mikään suomalainen lepsuiluversio. Että sen siitä saa kun antaa lapselle periksi kaiken mitä se haluaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kyllä nykyäänkin sitä karjaa polttomerkitään ihan niin kuin ennenkin. itse pääsin osallistumaan moiseen viime vuoden alkukesänä kun olin Wyomingissa käymässä karjatilalla.

Andy kirjoitti...

Varmaan mielenkiintoista. Ja hyvä tietää, mä en tosiaan pahemmin jaksanut ees googlailla asiaa, kun keskityin enemmän tuohon tatskapuoleen... ;)

Nipo äiti kirjoitti...

Hirveää! ja mä kun pistin vastaan tyttärelle korvien rei´ittämistäkin... sai ne vasta 11vuotiaana kovan keskustelun jälkeen....

Andy kirjoitti...

Täällähän on muuten ihan yleistä että suunnilleen 1-vuotiailla pikkutypyilläkin on reiät korvissa. Osaa vielä ees kävellä, mutta nättinä pitää olla... Mun mielestä aika epäreilua, ettei lapsella ole mitään sananvaltaa siihen haluaako edes tuollaista kuitenkin pysyvää juttua. Kun tärkeintä on se, että äiti saa söpön pikku prinsessan... :(

mama kirjoitti...

niin täällähän tosiaan elinkautinen on se 12 vuotta, jonka jälkeen helsingin(?) hovioikeus päättää, et päästetäänkö vapaalle.

uutisena sen sijaan ainakin mulle tuli se, et nykysin elinkautivangit pääsee jo avolaitoksiinkin. malliesimerkkinä tästä tietty just viime viikolla jostain pohjanmaan avovankilasta karannu elinkautisvanki. tuomittu henkirikoksesta, mut "Poliisi ei pidä karkuria erityisen vaarallisena." ...et hyvin on homma hanskassa.

Andy kirjoitti...

Joo, ja siis pitkäänhän on vangit päässyt jo lomallekin välillä (mun tietääkseni myös "elinkautista" istuvat). Siis mikä vankila se on, missä ei tarvi koko aikaa olla?