lauantai 3. lokakuuta 2009

Ysi

Käytiin tänään elokuvissa katsastamassa 9. Shane Ackerin ohjaama leffa pohjautuu hänen aikaisemmin tekemäänsä lyhytanimaatioon, joka Oscar-ehdokkaaksikin ylsi vuonna 2006. Sit heppu sai rahoituksen toteuttaa ihan "oikean" mittainen versio, jonka tuotantotiimistä löytyy mm. mun suursuosikki Tim Burton. Eikä kyllä ihme, kun ihan Burtonin oloisesta tekeleestä on kyse. Vaikka 9 onkin animaatio, se ei ole varsinaisesti tarkoitettu koko perheen elokuvaksi. Suositusikärajaksi on täällä asetettu 13 ja ensisijaista kohderyhmää onkin selkeästi aikuisempi yleisö. Meihin elokuva iski kyllä ihan täysillä, kun reppanat räsynukketyypit yrittää selviytyä maailmanlopun maisemissa. Niin liikkiksiä, että jos jossain on myynnissä sellaisia nukkeja, niin saatanpa sortua ostamaan omani.
Leffan jälkeen oli tarkoitus käydä kotosalla syömässä, korkata tuliterät t-paidat ja lähteä Owlsien peliin, mutta säätila arvelutti. Näytti ihan siltä, että pian tulee vettä ja kotiin päästessä alkoikin tihkuttaa. Kertaalleen jo luovuttiin siis pelisuunnitelmasta, mutta sade taukosi kuitenkin viime hetkillä, niin päätettiin ottaa riski ja mennä kumminkin. Ja hyvä että mentiin. Sade ei kyllä pysynyt poissa, vaan vettä tuli käytännössä koko pelin ajan. Mutta katsomossa on suunnilleen seitsemisen riviä, jotka jäävät sopivasti yläkatsomon lipan alle ja tarjoavat siten suojaa. Sade tekee myös pelistä silleen kiinnostavaa, että sekä nurtsi että pallo on näköjään yllättävän liukkaita kun ne kastuu...

Lopputuloksesta en sano sitten mitään, paitsi että meidän Pöllöt on kyllä harvinaisen onneton joukkue. Mestaruuksista on tosiaan pitkä aika. Nykyisellään kun Owlsit tuntuisi olevan lähinnä kahden neljänneksen futisjoukkue: eka puoliaika pelataan ihan kohtuullisesti ja ollaan hyvin pelissä mukana, mutta sitten toinen puolikas keskitytään lähinnä tyrimään ja mokailemaan ihan uusilla ja yllättävillä tavoilla. Pöh. Tultiinkin jo siihen tulokseen että ainoa asia joka on huonompi kuin meidän puolustus on meidän hyökkäys... Mut olkoon, me seistään omiemme takana. Paidat pääsevät siis varmasti peliin vielä uudestaankin.

Ps. Täähän on siis totaalinen jalkapalloviikonloppu, kun meillä on liput huomiseen Texansien peliin. Pitäkää sormet ristissä että ne pelais hyvin.
9:n leffajuliste napattu täältä.

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Noi kengäthän sopii loistavasti niiden sun koti"housujen" kanssa.
Kuuluvat samaan resupellelookiin.;-)
Vaikka ei siellä varmaan kukaan ehtinyt sinun kenkiisi kiinnittä mitään huomiota.

Andy kirjoitti...

Joo, ei mun kengät muita kiinnosta. Ja kyllä mä muuten niitä pitäisin vielä, mutta kun varpaat kastuu... ;)

mama kirjoitti...

näin ton 9:n trailerin muistaakseni inglourious basterdsin edessä (joka muuten oli jälleen taattua tarantino-laatua!) ja kieltämättä jätti varsin positiivisen fiiliksen. näiden kehujen jälkeen taidan siirtää sitä vielä ylöspäin "nää leffat on pakko nähdä" -listalla.

jos muuten on pakko ryssiä homma ihan täysin (siis tohon futismatsiin viitaten), ni eikös se oo kuiteski parempi tehä se uusilla ja yllättävillä tavoilla? on ainaski jotain jännitystä ilmassa. 8-)

Andy kirjoitti...

Siirrä ihmeessä, mä luulen että säkin tykkäisit kyllä.