tiistai 13. lokakuuta 2009

Museossa

Ville joutui tänään vielä aamusella töissä käymään, niin me vietiin tenavat riekkumaan uima-altaalle. Kummallisesti se pilvinen sateen uhalla varustettu sää hämärtää kaiken tajun todellisuudesta, kun valittivat vähän kylmää vaikka mittarissa oli suunnilleen se kolmekymmentä. Harha meni kuitenkin suhteellisen nopeasti ohi kun pääsivät vedessä vauhtiin, ja saatiin mukavasti aika kulumaan siihen asti että Villekin pääsi töistä.

Iltapäivällä lähdettiin katsomaan luonnontieteellistä museota, jossa me ollaan aikaisemminkin vierailtu. Nähtiin mm. dinosaurukset, Afrikan eläimet ja hieno kokoelma erilaisia kiviä sun muita. Lapset pääsivät tutustumaan erilaisiin tapoihin tuottaa energiaa, ja taisivat aikuisetkin oppia jotain uutta. Yksi odotetuimmista oli ne Terra Cotta sotilaat, joihin lipun ostamalla sai lisäksi myös tiketin uuteen, viime perjantaina avattuun, Amazonin sademetsän alkuperäiskansoja esittelevään näyttelyyn. Hurjat neljä ja puoli tuntia me saatiin museossa aikaa kulumaan ja vielä jäi osioita näkemättä, esimerkiksi Egypti-osasto ja perhostalo. Mutta ei tuo mitään, hyvin voidaan mennä vielä toistamiseenkin käymään jos kiinnostusta riittää. Meidän jo aiemmin hankittujen jäsenyyksien lisäksi nimittäin myös isäkulta on nykyisin Houstonin luonnontieteellisen museon ylpeä jäsen, kun pikaisella jäsenlomakkeen täyttämisellä säästettiin vähän taaloja lipputiskillä.

7 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Kerrohan niille ´palelijoille´, että täällä koti-Suomessa maa on ollut aamulla kuurassa monena päivänä, ja luoteistuuli tunkee luihin ja ytimiin.Vaikka niinhän se on, ettei sitä ihanneilmastoa taida helposti löytyä.

Andy kirjoitti...

Niinpä, meidän Emppukin kyseli ekan päivän että koska se aurinko paistaa ja on lämmintä. No nyt olis, ja Emppu valittaa kun on ihan liian kuuma... ;)

Helka kirjoitti...

Ns. offtopiccia tässä:

Haa, lähetetään suomalaiset poliitikotkin vähän tutustumaan sinne! Täällä kun ei muita energiantuotantomuotoja tunneta kuin ydinvoima... Nyt sitten aletaan ekana maailmassa varastoida sen jätettä peruskallioon (hurraa Suomi!).
Terkkuja vaan siis eräältä tuohtuneelta täältä ihkusta kotomaasta. Jos meinaa unohtua, mikä se Suomi nyt olikaan, niin katsotte vaan yöllä ulos ikkunasta - tää on siellä suunnassa, missä näkyy se vihreä hohde.

P.S. terkut seurueellekin!

Andy kirjoitti...

Kyllähän nääkin ydinvoimaa käyttää, eikä ihan vähää käytäkään. Täällä Texasissa tosin vannotaan sen öljyn nimeen, ja iso osa näyttelyn jutuista keskittyikin öljynporausjuttuihin.

Seurue lähettää muuten terveisiä takaisin! :)

Helka kirjoitti...

No kyllä mä sen hokasin tota kirjoittaessanikin, mutta otti niin päähän kun oli just lukenut sen lehtijutun.:D

rauni kirjoitti...

Ne Terra Cotta sotilaat olivat etukäteen odotettu juttu, kun oli niistä lukenut aika paljon. Oli mahtavaa nähdä ne omin silmin ihan oikeina. On niissä ollut tekemistä ja taitavia ovat olleet tekijät. Kaikki muutkin näkemämme olivat minulle historiafriikille mieluisia. Ne Amazonin alkuperäiskansojen jutut ja muut oli myös hienoja minä olen niistä ja inkoista aiemmin lukenut ja nyt näin niitäkin ihan oikeina. Hienoa.

Andy kirjoitti...

Se oli kyllä hienosti toteutettu näyttely, vaikkei järin suuri ollutkaan. Ja se Amazonin alkuperäiskansojen näyttely oli kanssa tosiaan kiva yllätys, en sellaista osannut ollenkaan odottaa. :)