maanantai 26. lokakuuta 2009

Tähtien sotaa

Kun suunnilleen koko muu maailma käänsi kelloja, me herättiin sunnuntaihin vielä tiukasti kesäajasta kiinni pitäen. Jostain mulle tuntemattomasta syystä, jota en sitten jaksanut sen enempää selvittääkään, paikalliset ovat päättäneet lykätä talviajan omaksumista viikolla. Selvä se, meidän ekstratunti odottaa sitten ensi sunnuntaiaamuna.

Hyvä vaan ettei tarvinnut mitään kelloja siirtää, niin tiedettiin ainakin mihin aikaan alkoi meidän illan ohjelma, mentiin nimittäin katsomaan Star Wars in Concert. Tässä projektin traileri, suosittelen katsomaan!

Villen yhden työkaverin ystävätär soittaa orkesterissa käyrätorvea, joten työkaveri lupasi hankkia kaikille halukkaille liput ryhmähinnalla ja kyseli sitten kiinnostuneiden perään sähköpostitse. Ville pisti postin minulle ja kysyi että huvittaisko. Jaa että huvittaisko? Juu ei... Esitys oli Toyota Centerissä, joka on sekä Houston Rocketsien (koripalloa) että Aerojen (jääkiekkoa) koti, eikä mikään ihan pieni tönö olekaan. Areenan käytäville oli levitelty aika mahtava Tähtien Sota -aiheinen näyttely, jossa tosiaan oli niin asuja, rekvisiittaa kuin mallinukkejakin.
Ja ihmisiä, joka paikassa oli mieletön tungos, joten vähän joka kuvasta piti rajata pois jonkun tuntemattoman suuruuden päätä, tai muita ruumiinosia. Tai sit, jos ei jaksanut rajata, niin jätin välillä päälaet vaan paikoilleen...
Käytävillä myös kierteli elokuvista karanneita tuttuja hahmoja, joiden kanssa pääsi halutessaan poseeraamaan. Mulle tää tarkoitti lisää epämääräisiä pikaisesti hutaistuja kuvarajauksia...
Itse musiikkiesitys kesti reilut kaksi tuntia väliaikoineen päivineen, ja liki koko sen ajan mulla meni kylmiä väreitä. Esityksessä käytiin läpi kaikkien elokuvien tarina ja kertojana toimi elokuvissa C-3PO:ta esittänyt Anthony Daniels. Ihan siviilivaatteissa kylläkin, eikä yhtään metallinhohtoisena.
Aivan uskomaton esitys päättyi raivokkaisiin seisaaltaan annettuihin suosionosoituksiin, jotka palkittiin encorella. Ja oli muuten ensimmäinen sinfoniaorkesterin esittämä encore mitä oon ikinä nähnyt... Soittivat sitten uusiksi The Imperial Marchin, joka on vaan niin hieno, ettei mitään rajaa. Mahdollisesti parasta elokuvamusiikkia koskaan.

Ei kommentteja: