torstai 15. lokakuuta 2009

Naiset vaatekaupassa

Meidän vieraat on jostain täysin käsittämättömästä syystä tulleet kylään matkalaukut likaisia vaatteita puolillaan, joten tänään oli sitten pestävä pyykkiä. No helpostihan se kävi ja siskokulta jakoi mun innostuksen kuivausrummusta tulevaa lämmintä pyykkiä kohtaan. Ja vaikka kaikki vaatteet tulikin hienosti puhtaiksi lisää piti saada, niin jätettiin sitten isäkulta ja Emppu kotosalle ja lähdettiin naisporukassa vaatekauppoihin. Niin, ja siis Ville kans tuli mukaan.

Pari isoa kauppaa me koluttiin, eikä tyhjin käsin poistuttu kummastakaan. Ville oli ainoa kun ei saanut mitään, mutta sillä onkin sellainen kummallinen ajatus että vaatteita ostetaan vain silloin jos jotain oikein tosissaan tarvitaan. No, minä tarvitsin löysät farkut ja sellaisen ohuen kevyen pitkillä hihoilla ja hupulla varustetun paidan. Tai oikeastaan kaksi, kun ne oli pareittain tarjouksessa. Muukin naisväki keskittyi ekassa kaupassa paitoihin, joista ihan ehdottomasti hienoin oli Iitun Texansien logolla varustettu t-paita. Toisessa kaupassa keskityttiin Converseihin. Minä ostin harmaat tennarit vanhojen rikkinäisten tilalle ja siskokulta osti omansa mustina. Sit ne osti vielä vähän lisää vaatteita, mutta melko maltillisesti muistivat olla, kun välillä huomauteltiin että tämä ei jää ainoaksi shoppailupäiväksi.

Ankaran ostostelun jälkeen mentiin vielä nauttimaan lämpimästä alkuillasta uima-altaalle, jonka jälkeen meidät kutsuttiinkin ihan kylään illalliselle. Äiti ja isä majailee nimittäin tuolla vierasasunnossa pihan toisella puolella ja äitikulta laittoi tänään mitä herkullisinta nostalgista kotiruokaa. Se on kyllä hieno se näiden vierasasunto ja tosiaan ihan hirvittävän kätevää että se on ihan tuossa vieressä. Olis se kurja jos olisivat joutuneet hotelliin, kun sit pitäis aina aamuin illoin auton kanssa kuljettaa. Nyt riittää kun tepsuttaa tuosta pihan poikki. Siellä on tosin ruokapöydän ympärillä vaan neljä tuolia, niin kuskattiin hyvinä illallisvieraina muutama lisää. On mahtanut naapureita huvittaa kun toiset kipittää tuolit kainalossa pihaa edestakaisin.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Ei mmuten pakattu yhtään likaisia vaatteita. mutta tuossa kosteudessa niitä on pakko vaihtaa usein ja meille hehkutettiin sen lämpimän, kuivan pyykin ihanuutta, niin pitihä sekin ihme koeilla. Kauppakin piti tietysti katsastaa, mutta minulle ei sieltä muistaaksen jäänyt kuin kokemuksia.Säästin rahani myöhempään ja isompia kauppoja varten :)
Uima-altaalla oli kiva katsoa lasten riemua ja tietenkin laitoin ruokaa pitihän sitä meidän asunnon järjettömän isoa uunia kokeilla ja olihan Tarjan ja Villen pakko saada kotoista perunalaatikkoa.Oli se muuten ihme, että niin ison pöydän ympärillä oli vain 4 tuolia, kun siihen hyvinkin mahtui 8.

Andy kirjoitti...

Ja olikin muuten kiva saada kunnon suomalaista kotiruokaa! Laitetaan me itsekin esim. makaronilaatikkoa välillä, mutta ei se ole sama kuin ruoka, jonka äiti laittaa valmiiksi... ;)