sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Tärkeintä ei ole voitto, vaan murskavoitto ja vastustajan nöyryyttäminen

Suurin osa sunnuntain futispeleistä alkaa kahdeltatoista ja niin myös Texansien tämän päivän taisto Oakland Raidersia vastaan. Tällä kertaa meidän lippujen mukana ei tullut parkkilupaa, joten suunnattiin paikalle julkisia käyttäen. Bileet alkoikin jo ratikassa, joka oli täynnä peliin menijöitä. Tunnelma oli hyvä, vaikka vettä satoikin taivaan täydeltä, enkä minäkään antanut litimärän sukan häiritä menoa. Vai onks tää se miltä tennarin kuuluiskin näyttää..?
Meidän paikat oli yläkerrassa, piippuhyllyllä, mutta onnistui pelin seuraaminen sieltäkin. Liki täysi katsomo piti kovaa meteliä ja tempaisi meidätkin mukaansa. Minä ainakin huusin ja tuuletin ihan täysillä, aina kun tilaisuus tuli. Jos oli riemukasta silloin ekalla kerralla, niin nyt huomasi ettei silloin vielä oltu yhtään tosissaan. Se oli kuitenkin vielä pre-season pelejä, eli pisteitä ei ollut jaossa. Nyt oli ja sekä yleisö että pelaajat otti homman vakavasti. Eikä suotta, koska Texansit eivät ainoastaan voittaneet peliä, vaan murskasivat Raidersit, 29-6. Se on kyllä hieno olla mukana kun yli 70000 hengen yleisö pauhaa kotijoukkueen tehdessä jotain komeaa. Kuten nyt esimerkiksi silloin, kun Jacoby Jones teki 95 jaardin touchdownin (haluaisin huomauttaa että kenttä on 100 jaardia pitkä...). Arvatkaa oliko meteliä? Suorituksen voi käydä vilkaisemassa täällä, suosittelen lämpimästi (aluks voi tulla mainos, ei saa antaa häiritä).

Tässä kuussa on meneillään kampanja jonka tarkoitus on edistää tietoisuutta rintasyövästä ja NFL on myös mukana. Pelissä yleisölle jaettiin vaaleanpunaisia nauhoja paitaan kiinnitettäväksi ja vaaleanpunainen väri näkyy myös kaikkien joukkueiden varusteissa. Pelaajilla on vaaleanpunaisia kenkiä, hanskoja ja käsinauhoja. Myös kypärät on varustettu kampanjan tunnusruseteilla. Hieno homma, että maan seuratuin laji ottaa näin näkyvästi kantaa hyvän asian puolesta. Jonka lisäksi, pakko myöntää, on jokseenkin hellyttävää kun raavaat machomiehet seikkailee kentällä vaaleanpunaisissa kamppeissaan. (Senkin takia kannattaa tuo linkki kurkata, että näkee söpöt pinkit hanskat...)

6 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Siella tuntuu tosiaan satavan riittavasti. Lampoon yhdistettyna voisi kuvitella etta siella sijaitsisi pohjoisen pallonpuoliskon suurimmat sademetsat, miten on? Tulkaa ihmeessa kotiin sielta ennenkuin vesi huuhtoo teidat mukanaan Meksikonlahteen...
P.s. pelataanhan sita jalkapalloa Suomessakin, eiko?

Andy kirjoitti...

No onhan täällä melkoisen vihreää ja kaikki kasvaa ihan kohisten, vaikka kesä olikin ennätyskuiva (nyt syksyllä otetaan takaisin...). Ja juu, kyllä Suomessa joku liiga on jenkkifutista. :)

Olli kirjoitti...

Aika helpon näköistä tuo 95 m TD näyttää olevan jos on rivakat kintut ja joukkue avittaa niin vahvasti kuin tuossa videoclipissä oli. Kiva kun Texans voittaa!
Olli

Andy kirjoitti...

Oli kyllä hienoa, joo! :)

mama kirjoitti...

suomessa on pelattu ihan liigamuodossa jenkkifutista jo vuodesta 1980 asti, ja tällä viisiin vaahteraliigassa on muistaakseni 8 joukkuetta (tosi suosittua siis...).

mä itse asiassa tykkään ihan hirmusti jenkkifutiksesta ja kattoisin sitä mieluusti enemmänki ku vaan super bowlin, mut tää paikallinen joukkue (joilla on ihan jopa yks suomen mestaruuskin) ei oikeen sytytä mua. johtuen ehkä siitä, et niitten nimi on turun trojans... en voi olla ainoo, jolle iskee yltiövoimakas kondomi-konnotaatio päälle, enhän?

Andy kirjoitti...

Siis kyllä mä tiesin että Suomessa liiga tosiaan on, mutta sitä en tiennyt että se on ollut noin kauan. Pitäisköhän alkaa seuraamaan, vai pettyisköhän sitä laatuun kovastikin? Ja tietääks joku millä säännöillä ne pelaa?