torstai 8. lokakuuta 2009

Aamu-unisia tutkijoita

Kirjoittelin tuossa kesällä hieman täkäläisistä työajoista, ja ihmettelin kuinka ihmiset tarvittaessa mieluummin roikkuu töissä yömyöhään kuin tulee aamulla aikaisin. Katseltuani paikallisten menoa nyt vähän kauemmin täytyy sanoa, että alkuvaikutelma pitää edelleen kutinsa. Yllätin tänään itsenikin olemalla ensimmäinen ihminen toimistolla saapuessani paikalle kymmentä vaille yhdeksän.

Lukukauden alettua on väkimäärä kampuksella lisääntynyt roimasti, ja samalla yhteiskäytössä olevat laitteet ovat entistä varatumpia. Tilannetta ei yhtään paranna se, että joukkoon mahtuu aina muutama tumpelo, joka ei tajua peruuttaa turhaksi osoittautuvia varauksiaan. Minunkin suht ahkerasti käyttämälläni elektronimikroskoopilla on nykyään varauksia yleensä jo aamu kuudesta eteenpäin (aina aamuyön tunneille saakka). Eli kyllä kampukselta muutama aamuvirkkukin tutkija tuntuu löytyvän.

8 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Varmaan pitäisi laittaa anonyymi paperi koneiden viereen, jossa kuvaa muiden tutkijoiden töiden sabotoituvan ellei noita turhia varauksia peruuteta ja anneta niitä aikoja tarvitsijoiden käyttöön.
Aina olen muistanut Kertun sanonnan "Illan virkku, aamun torkku - se tapa talon hävittää". Kesti kyllä tosi kauan ennen kuin tuollaisen filosofian voi sisäistää, koska nuoruudessa pitkät aamut ovat ah niin suloisia. Riittakin tuntuu edelleen kuuluvan siihen nuorisojoukkoon, koska hänelle maistuu aina 1-2 tunnin ylimääräiset aamu-unet.
Huomenna tulee muuten Teemalta klo 21.00 ***** elokuva "Paris, Texas" eli jos joku ei ole sitä nähnyt, niin kannattaa varmasti katsoa jo ihan tämän blogin otsikonkin vuoksi.
Lämpimin terv, Olli

Sirpa kirjoitti...

Ah.. mä sitten taidan olla tosi nuori, ja meidän talo on sit jo hävinnyt/hävitetty koska meillä kaikki tykkää nukkua aamulla piiitkään... jos sitten joskus harmittaa kun ei viikonloppuisin meinaa mitään ehtiä.. miksiköhän
;-)
Myös kirjastosta voi lainata (ainakin someron kirjastosta) kyseisen elokuvan Paris, Texas, niin minä tein... mutta mikä ettei sitä voisi uudelleen katsoa ja ihailla Houston/Texasin maisemia.. ellei tule uni silmään tänään.

SIpra kirjoitti...

olikohan ne aitoja Houstonin maisemia ne kaupunkikohtaukset siinä elokuvassa?

Ville kirjoitti...

olli: Mä olen kyllä ihan Riitan puolella. Kyljen kääntäminen aamutuimaan on ah niin makoisaa.

sirpa: Kehtaakohan tässä edes myöntää, mutta multa on kyseinen leffa vielä kokonaan näkemättä.

Andy kirjoitti...

Villen perheellä kun on jotain täysin kummallisia antipatioita Wim Wendersiä kohtaan... ;) Leffasta suuri osa on ihan oikeasti kuvattu, joo, Houstonissa. :)

Olli kirjoitti...

Nyt on mahdollista korjata kaikki mahdolliset Wim Wenders -toiveet, koska tulevina perjantaina Teema esittää jopa seitsemän muutakin hänen elokuvaansa. Onko Tarja noista Amerikkalainen ystävä (1977), Berliinin taivaan alla (1987), Tokyo-Ga (1985), Alice kaupungeissa (1974), Runsauden maa (2004), Ajan mittaan (1976) ja Asioiden tila (1982) jokin ehdoton suosikkisi?
Olli

Andy kirjoitti...

Ihan kaikkia en ole edes nähnyt, mutta Berliinin taivaan alla esimerkiksi on ehdottomasti katsomisen arvoinen klassikko.

Olli kirjoitti...

Katsoimme Riitan kanssa eilen sen Paris, Texasin. Sitä seurasi ohjaajan haastatteluja ja vähän hänen elämäntarinaansa Elokuvahan oli aivan erinomainen ja odotamme kovasti, että seuraavien puolentoista kk aikana tulevat nuo edellä mainitut muut filmit.