sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Typeriä kysymyksiä

Uupuneet vieraat saatiin turvallisesti perille, vaikka elämäänsä kyllästynyt maahantulovirkailija yrittikin ilmeisesti pistää vähän vastaan. Oli nimittäin kysynyt että mitäs te täällä oikein sitten teette, ja kuultuaan että siskon luo tullaan kylään kysynyt jatkoksi, että onko se sisko Yhdysvaltain kansalainen. Siskokulta vastasi että ei ole, niin virkailija tiedusteli välittömästi että onko se sitten maassa laittomasti. Joo, kuule, tietenkin se on. Ja tietenkin sen sulle tässä tiskillä tunnustan heti, että voitte mennä pidättämään ja potkimaan pois. Siskokulta onnistui kuitenkin hillitsemään sarkasmin ja vastasi että ei tietenkään ole laittomasti, joten virkailija päästi porukan maahan sisään. Ei edes halunnut lisätietoja minun mahdollisesta statuksesta, kun oli vissiin niin kyllästynyt viiden suomalaisen turistilaumaan, joista vain yksi puhui kieltäkin.

Mua kyllä huvittaa näiden tapa seuloa huijareita. Aatteleeko ne oikeasti että joku siinä tiskillä tosiaan myöntää sukulaisensa olevan laiton maahanmuuttaja? Tai ne lentokoneessa täytettävät kaavakkeet, missä kysytään että aiotko tehdä terroritekoja maassa ollessasi? Juu, kyllä ajattelin, ja koska olen rehellinen terroristi, tunnustan sen tässä lomakkeessa. En usko, että tällä metodilla kovin monta pahaa tyyppiä jää kiinni. Sit vielä se maahantulovirkailijan jälkeen haastatteleva tullimies, jolla on mun mielestä ihan nerokas tapa yrittää saada kiinni valheesta. Se nimittäin kysyy samaa asiaa monta kertaa. Kuinka kauan aiot olla maassa? Kaksi viikkoa. Vai niin, onko sinulla jotain tullattavaa mukana? Ei ole. Selvä, kuinkas kauan aiot olla maassa? Edelleen sen kaksi viikkoa... Kai nyt huijarikin on sentään varautunut kunnon tarinalla, eikä ihan noin vähästä mene siinä sekaisin. Tai sit se ei olekaan juoni, vaan ainoastaan tosi huonomuistinen tullivirkailija.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hellurei,

talvi se tulee sinnekin, kun välillä on jo ollut mittarit alle kahdenkymmenen. Meillä täällä Kotkassa painuttiin juuri miinuksen puolelle. Hienoa, että vieraat selviytyivät läpi byrokratian sinne perille asti ja toivettelen kaikille ja tietysti erityisesti parhaalle ystävälleni Raunille ikimuistoista Ameriikan reissua :)

Laura

Andy kirjoitti...

Nyt on ollut, joo, pari vähän vilpoisempaa päivää, että ihan alle parikymmentä astetta. Mutta kyllä tälläkin viikolla on luvattu sellaisia kolmenkymmenen asteen päiviä, että kaipa vieraat saavat lämpöäkin kokea. :)

rauni kirjoitti...

Kiitos Laura. kyllä reissu oli todella ikimuistoinen. olen tässä nyt jälkikäteen kirjoitellut tunnelmia ja muistoja. Mahtava oli kokemus.

Andy kirjoitti...

Hauska tosiaan että kommentoit kaikkia teidän vierailun aikana kirjoitettuja juttuja. Jää sitten sunkin tunnelmat paremmin muistiin nyt kun vielä ovat tuoreina mielessä. :)